Donmuş tavuk çözmenin pratik yolları! Keşke daha önce bilseydim

Donmuş tavuk çözmenin pratik yolları birçok insan tarafından merak edilerek araştırılıyor. Çünkü pek çok insan bu besini satın aldığında hemen tüketmeyecekse buzlukta muhafaza ediyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yollar, donmuş tavuk çözmenin pratik yolları arasında gösterilebiliyor. İşte detaylar…

Donmuş tavuk çözmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Şeflerin en çok tercih etiği yöntemlerden biri ise, donmuş tavuğu buzdolabında çözmek. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Buzdolabının en alt bölmesine bir kağıt havlu yerleştirilir.

Üzerine donmuş tavuk koyulur.

Bu işlemin sonucunda donmuş tavuk çözülürken suları buzdolabına damlamaz.

Şeflerin yukarıdaki yöntemi uzun sürebiliyor. Bu nedenle donmuş tavuk çözmenin pratik yolları araştırılabiliyor. Peki, donmuş tavuk çözmenin pratik yolları neler?

DONMUŞ TAVUK ÇÖZMENİN PRATİK YOLLARI

Donmuş tavuk çözmenin, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebilen bazı yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan ikisi aşağıda yer alıyor.

Mikrodalga fırında donmuş haldeki tavuk pratik bir şekilde çözülebilir. Bu yöntemde buzluktan çıkartılan tavuk bir tabağa yerleştirilerek mikrodalga fırına koyulur. Ortalama 30 saniye aralıklarla fırın çalıştırılır. Ancak tavuğun pişmesine asla izin verilmez.

Lavaboya bir kap koyulur ve içi soğuk su ile doldurulur. Devamında donmuş tavuk su geçirmeyen bir poşete yerleştirilerek hazırlanan suya bırakılır. Su ısındıkça tekrardan soğuk su (sıcak su bakteri oluşumuna sebep olabilir) ile değiştirilir. Böylece donmuş tavuk pratik bir şekilde hazır hale getirilebilir.

Kavun ve karpuz seçmenin 2 altın kuralı! Oysa bu kadar basitmiş