Donmuş tavuk çözenler dikkat! Sıcak su ile çözerseniz…

Donmuş tavuk çözmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca birçok insan sıcak su ile çözmeyi deniyor. Çünkü sıcak suya eklenen donmuş tavuk, hızlı bir şekilde çözülebiliyor. Ancak bu durum hatalı olarak değerlendiriliyor. Detaylar haberimizde…

Tavuk, Türkiye'deki birçok insan tarafından satın alınarak tüketiliyor. Ancak hemen tüketilmeyecekse genellikle dondurucuda saklanıyor. Kimi zaman dondurucuda bekletilen tavuğun hızlı bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Bu noktada bazı insanlar, sıcak su ile donmuş tavuğu çözmeye çalışıyor. Fakat bu durum yanlış olarak değerlendiriliyor.

Peki, donmuş tavuk sıcak su ile çözülürse ne olur?

DONMUŞ TAVUK SICAK SU İLE ÇÖZÜLÜRSE NE OLUR?

Dondurucudan çıkartılan donmuş tavuk, sıcak suyun içine koyularak çözülürse bakteri yuvası haline dönüşebilir. Bu nedenle soğuk su ile çözülmesi öneriliyor.

Bunun yanı sıra mutfak tezgahının üzerinde açık şekilde donmuş tavuğun çözülmesi de yanlış olarak değerlendiriliyor. Çünkü buz, tezgahta çözülürken bakteriler için üreme alanı oluşturabilir.

Öte yandan birçok insan buzdolabında bekletilerek donmuş tavuğun çözülmesini öneriyor. Bu yöntemde buzdolabının en alt rafına bir kağıt havlu yerleştirilir. Sonra donmuş tavuk üzerine koyulur. Böylece donmuş tavuk çözülürken, buzdolabına damlaması da engellenebilir.