Donmuş tavuğu sıcak su ile çözmeyin! Eğer böyle çözerseniz…

Donmuş tavuk çözmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim birçok insan donmuş tavuğu sıcak su ile çözmek isteyebiliyor. Ancak bu durum hatalı olarak belirtiliyor. Detaylar haberimizde…

Tavuk satın alan birçok insan, direkt olarak tüketmeyecekse bu besini dondurucuda muhafaza edebiliyor. Tüketeceği zaman ise dondurucudan çıkartarak hızlıca çözülmesini isteyebiliyor. Ayrıca bu noktada pek çok insan, sıcak su yöntemini tercih edebiliyor. Ancak donmuş tavuğun sıcak su ile çözülmesi, hatalı olarak belirtiliyor.

DONMUŞ TAVUĞU SICAK SU İLE ÇÖZMEYİN

Donmuş tavuğu çözmek için sıcak su kullanılması hatalı olarak belirtiliyor. Zira sıcak su, tavuğun bakteri yuvasına dönüşmesine sebep olabiliyor.

Öte yandan tavuk çözmek için mutfak tezgahının tercih edilmesi hatalı olarak değerlendirilebiliyor. Çünkü buz, tezgahta çözülürken bakteriler için üreme alanı oluşturabilir.

TAVUK NASIL ÇÖZÜLMELİ?

Donmuş tavuk çözmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca birçok kişinin tercih ettiği yol aşağıda yer alıyor.

Buzdolabının en alt rafına bir kağıt havlu serilir. Ardından dondurucudan çıkartılan tavuk, serilen kağıt havlunun üzerine yerleştirilir. Bu sayede donmuş tavuk çözme işlemi gerçekleşirken, buzdolabına damlatması da engellenebilir.