Donmuş kıyma çözmenin en basit 2 yolu! Oysa boşuna uğraşıyormuşuz

Donmuş kıyma çözmenin en basit yolları birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü bu besin satın alındığında hemen tüketilmeyecekse genellikle dondurucuda bekletiliyor. Ancak kimi zaman hızlıca pişirilmesi gerekebiliyor. Bu noktada donmuş kıyma çözmenin basit yolları adeta can kurtarıyor. İşte detaylar…

Donmuş kıyma çözmenin basit yöntemleri birçok insan için tercih sebebi oluyor. Çünkü dondurucuda bekletilen kıymanın çözülmesi kimi zaman uzun saatler sürebiliyor. Ancak bazen acil bir şekilde pişirilmesi gerekebiliyor.

Donmuş kıyma çözmenin birçok farklı yolu bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları uğraştırıcı olurken diğerleri, ''oysa boşuna uğraşıyormuşuz'' bile dedirtebiliyor. Peki, donmuş kıyma çözmenin basit yolları neler?

DONMUŞ KIYMA ÇÖZMENİN EN BASİT 2 YOLU

Donmuş kıyma çözmenin en basit yollarından ikisi, soğuk su yöntemi ve mikrodalga fırın yöntemi. Ayrıca söz konusu yöntemlerin uygulanışları aşağıda yer alıyor.

Donmuş kıyma çözmenin basit yollarından biri, soğuk suda bekletmek. Bu yöntemde dondurucudan çıkartılan kıyma bir torbaya yerleştirilir ve su dolu kaba bırakılır. Böylece donmuş kıyma çözme işlemi hızlıca gerçekleşebilir. Ayrıca bu işleminden sonra kıymanın hemen kullanılması gerekir.

Donmuş kıyma mikrodalga fırında hızlı bir şekilde çözülebilir. Ancak bu yöntemde kıymayı aşırı ısıtmaktan kaçınılması gerekiyor. Ayrıca kıyma çözüldükten sonra hemen pişirilmeli.