Donmuş et pişmeye uygun ve saklaması kolay olarak biliniyor. Ancak düzgün bir şekilde çözülmezse, yemekte zararlı bakterilerin üreme riski oluşabilir. Bu nedenle donmuş et çözmenin doğru yöntemleri de uygulanmalı. Öte yandan donmuş et çözmenin, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bir yöntemi bulunuyor.
Donmuş et çözmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak en iyi çözme yöntemlerinden biri, buzdolabında bekletmek olarak ön plana çıkabiliyor. Bu yöntemde dondurulmuş et bir tabağa koyulur ve bir gece buzdolabında bekletilir. Ayrıca bekleme süresi etin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
Donmuş et çözmenin pratik yöntemleri de birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü kimi zaman acilen yemek yapılması gerekebiliyor. Öte yandan donmuş et çözmenin pratik yöntemlerinden biri, soğuk su yöntemi olarak biliniyor. Bu yöntem şu şekilde uygulanıyor;
Dondurulmuş et bir poşet veya torbanın içine yerleştirilir.
Havası çıkartılır ve güzelce kapatılır.
Ardından dondurulmuş etin sığacağı büyüklükteki bir kaba soğuk su doldurulur.
Devamında et kabın içerisine yerleştirilir ve bekletilir.
Su sıcaklığı düştükçe, her 30 dakikada bir tekrardan soğuk su ile değiştirilmeli.
Bu sayede donmuş et çözme işlemi pratik bir şekilde gerçekleşebilir.