Eti 5 dakikada çözen yöntem! Dondurulmuş eti pişirmenin püf noktası...

Yoğun bir günün ardından yemek hazırlığı yapmak oldukça zor. Bu noktada özellikle dondurucudaki etler kurtarıcıdır. Fakat buradaki tek sorun dondurulmuş eti hızlı bir şekilde çözdürmek. İşte zamandan tasarruf ettirecek eti çözdürme yöntemleri...

Dondurulmuş etler plansız yemeklerin kurtarıcısıdır. Tavuk göğsü, biftek, dana fileto, kıyma... Ancak uzun, yorucu bir günün ardından veya beklenmedik bir şekilde organize edilen bir yemek için, etin buzunu hızlı bir şekilde çözmenin küçük ipuçlarını bilmek gerekir. Peki, etin buzu 5 dakikada nasıl çözülür?

DONDURULMUŞ ETİ 5 DAKİKADA ÇÖZEN YÖNTEM

Eti dondurucudan çıkardıktan sonra, açılıp kapanabilir plastik dondurucu poşetine koyun. Daha sonra boş bir tencereyi mutfak lavabosunun üzerine yüzü aşağı bakacak şekilde yerleştirin.

Daha sonra et torbasını tabana yerleştirin ve üstüne sıcak suyla dolu ikinci bir tencereyi yerleştirin. Bu ikinci tavanın basıncı ve ısısı etinizin buzunu beş dakika içinde çözecektir.

10 DAKİKALIK YÖNTEM

Eti bir tabağa koyun. Mikrodalga fırınınızın "buz çözme" modunu 10 dakika boyunca etkinleştirin.

Etin çözülüp çözülmediğini düzenli olarak kontrol edin. Buz çözme hızı etin büyüklüğüne bağlıdır.

Bu yöntem özellikle küçük et parçaları için etkilidir.

3 belirtiye dikkat! Susuz kaldığınız anlamına geliyor