Okan Kabuk
Dondurucuda etten ekmeğe kadar pek çok farklı yiyecek saklanabiliyor. Ancak bazı besinlerin dondurucuda saklanması, meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebilir. Çünkü söz konusu besinlerin ya lezzeti ya da dokusu bozulabilir. Ayrıca bu konuda 4 besin de ön plana çıkabiliyor.
Buzdolabının dondurucu kısmında birçok besin saklanabiliyor. Ancak 4 besinin dondurucudan uzak tutulması öneriliyor. Ayrıca söz konusu besinler şu şekilde; süt, kabuklu yumurta, yumuşak peynirler ve kızarmış yiyecekler.
Süt: Dondurulan süt eritildiğinde, içeriğindeki su ve diğer maddeler birbirinden ayrılabilir. Katı maddeler toprak halinde sütün üst yüzeyinde kalır. Bu durumun sonucunda süt, kullanılamaz bir hale de gelebilir.
Kabuklu Yumurta: Yumurtayı kabuğuyla dondurmak, içerisindeki suyun donarak genişlemesine ve kabuğunun çatlatmasına neden olabilir. Bu da yumurtayı bakterilere açık bir hale getirebilir.
Yumuşak Peynirler: Yumuşak peynirler dondurucuya koyulduğunda süte benzeyebilir. Buzu çözüldüğünde ise, suyu ve katı kısımları ayrışarak lezzetinin ve dokusunun bozulmasına neden olabilir.
Kızarmış Yiyecekler: Kızarmış yiyecekler dondurucuya koyulduğunda, çıtır çıtır olan dokularını tamamen kaybedebilir.