Dondurmalı cevizpare tatlısı tarifi! Cevizparenin püf noktası

Dondurmalı cevizpare tatlısı menülerinize zenginlik katacak. Şekerpareyi andıran ama ondan farklı olarak ortasına ceviz batırılan cevizpare tatlı tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Dondurmalı cevizpare tatlısı pratik tatlı tarifi arayanlar tarafından tercih ediliyor. Peki, cevizpare nasıl yapılır? Eğer daha önce şekerpare yaptıysanız cevizpare size hiç zor gelmeyecektir. İşte nefis cevizpare tatlısı tarifi ve malzemeleri...

DONDURMALI CEVİZPARE TATLISI MALZEMELER

2 adet yumurta

150 gram margarin

1 orta boy çay bardağı irmik

4 yemek kaşığı pudra şekeri

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yeteri kadar un

Şerbeti İçin:

4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Yarım limon suyu

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı

Bütün ceviz

Servis için dondurma

CEVİZPARE TATLISI TARİFİ

Cevizpare tatlısı için öncelikle şerbeti kaynatın. Kaynadıktan sonra limonu ekleyin ve bir dakikadan sonra ocaktan alın soğumaya bırakın.

Derin bir kabın içine oda sıcaklığında margarin, 2 adet yumurta, orta boy çay bardağı irmik, 4 yemek kaşığı pudra şekerini, 1 su bardağı ince çekilmiş cevizi, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek yoğurun. Unu da havaş yavaş ekleyerek şekerparek kıvamında bir hamur elde edin.

Cevizden biraz büyük parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayın ve tepsiye dizin. Cevizleri yuvarlakların tam ortasına bastırın. Hepsi bittikten sonra kenarlarına yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından sürün.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üstleri çatlayana kadar pişirin. İlk sıcaklığı sıkınca ılık şerbeti tatlıya dökün. İyice şerbetini çekince servis yapabilirsiniz. Dileyenler dondurma ile servis yapabilir. Cevizpare tatlısı hazır. Afiyet olsun...