Dondurma sezonu açıldı, 1 topu 104 kalori! İşte kilo aldırmayan dondurma tarifi

Havaların ısınmasıyla dondurma dönemi açıldı. Kilo almaktan korkanlar dondurma kalorisini hesaplıyor. 1 top dondurma 104 kalori ederken 1 dilim baklava 170 kalori. Peki, hangisi daha mantıklı? İşte size kilo aldırmayan dondurma tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bir yandan tatlılar bir yandan dondurmalar, içecekler... Her şey kilo almaya uygun olsa da fit kalmak isteyenler kalori hesabı yapıyor. Uzmanlar, dondurma tüketirken kilo almamak için 18'den önce dondurma yemeyi öneriyor. Hatta günde 3 top dondurmadan fazlasını uygun bulmuyor.

Kilo almamak için dondurmanın içeriği de önemli. El yapımı dondurmalar hem daha az kalori demek hem de daha hafif. İşte kalori hesabı ve kilo aldırmayan dondurma tarifi...

KALORİ HESABI

1 dilim baklava 170 kalori

1 adet sufle 390 kalori

1 top dondurma 104 kalori

Dondurmanın lezzetine lezzet katmak için ekstra çikolata, kuru meyve veya meyve parçacıkları, ceviz, fındık, fıstık gibi kuruyemişlerle çeşitlendirmenin masum görünen dondurmanın kalorisini en az 150 kalori arttırır.

KİLO ALDIRMAYAN DONDURMA TARİFİ

Muzları ve çilekleri buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 1 gece bekletin. Ertesi gün süt veya yoğurdu meyveler iyice karışana kadar rondodan geçirin. Bir kabın içine karışımı güzelce yayın. Dondurucuda birkaç saat bekletip afiyetle tüketin. Dondurmayı yemek sonrası tatlı olarak değil ara öğün alternatifi olarak yemeklerden 2-3 saat sonra ya da önce tüketmek gerekir.