Domatesin üzerine tuz koyun ve sonucu görün...

Domates balkonda ve bahçede en çok yetiştirilen sebzelerden biri. Domates bakımı göründüğü gibi kolay değil. Fakat domates bitkilerini güçlendiren birkaç püf noktası var. Örneğin, tuz koymak. İşte verimli domates yetiştirmenin incelikleri...

Domates en çok yetiştirilen balkon sebzelerinden biri. Fakat bazen uzun süreye rağmen domates vermediği gibi ya küfleniyor ya böcekleniyor. İşte domates yetiştirmenin püf noktaları...

TUZ KOYUN

Epsome tuzu, domates bitkisini güçlendirir. Bunu yapmak için, domateslerin köklerini dikmeden önce kazılmış deliğe(15 cm) bir çay kaşığı tuz dökün. Her şeyi ektikten sonra, her üç haftada bir sulama kabınıza epsome tuzu ekleyebilirsiniz.

KÜF İÇİN YANINA BU BİTKİLERİ EKİN

Domateste küflenmeyi önlemek için yanına sarımsak, fesleğen veya frenk soğanı da ekebilirsiniz.

HASTALIKTAN KORUYAN ÖNLEMLER

Yaprakları sapların altından keserseniz, bu onların kirlenmesini önler. Gerçekten de altta yatan yaprakların nemli toprakla temas etmesi daha olasıdır. Yapraklar ve nem arasındaki bu temas iyi bir karışım oluşturmaz çünkü domateslerin yaşamı için tehlikeli hastalıklara yol açar. Bu nedenle alt yaprakların düzenli olarak kesilmesi tavsiye edilir.

BÖCEKLERDEN BÖYLE KORUYUN

Domateslerinizi toprağa ektikten sonra samanla koruyabilirsiniz. Bu, yabancı otların gelişiminin yanı sıra parazitlerin gelişini de önleyecektir. Samanınız yoksa talaş, çam kabuğu ve hatta gübre ile değiştirebilirsiniz.

HER GÜN SULAYIN

Suyun, diğer tüm canlı türleri de dâhil olmak üzere, bitkilerin hayatta kalması için çok önemli bir adım olduğunu hepimiz biliyoruz... Bu nedenle, her gün sulama kabını almaktan ve her domatese bir litre su serpmekten çekinmeyin. Kocaman gibi görünse de bilmelisiniz ki bu meyveler en çok suya ihtiyaç duyanlardır.

Pet şişeleri evde böyle değerlendirin

Osman Müftüoğlu o vitamin için aklın sütü diyor! Güçlü hafıza için şart...