HİLAL ÇAKIR
Kışa hazırlık yapanlar, "Domates sosu nasıl yapılır?" sorusunun cevabını araştırıyor. Domates sosunun kıvamında olması en önemli püf noktalardan biri. Bunun için domatesin olgun olması gerekiyor.
Domates sosu makarnalardan çorbalara ve yemeklere kadar her şeyde kullanılabiliyor. İşte yaz domatesleriyle nefis domates sosu tarifi ve malzemeleri...
DOMATES SOSU İÇİN MALZEMELER
1 kg olgun domates
2–3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (arzuya göre soğan)
Tuz, karabiber
İsteğe göre: Taze fesleğen, kekik, defne yaprağı, azıcık şeker
DOMATES SOSU TARİFİ
Kabuklarının kolay soyulması için domateslerin üzerine artı şeklinde kesik atın, 1 dakika kaynar suya daldırıp çıkarın, ardından soğuk suya koyun. Kabuklarını kolayca soyabilirsiniz.
Domatesleri, küçük küpler halinde doğrayın veya robottan geçirin.
Tencereye zeytinyağını koyun, ince doğranmış sarımsak (veya soğan) ekleyin, hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Domatesleri ekleyin. Domatesleri tencereye alın, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Sosun yoğun olmasını istiyorsan kapağı açık, daha sulu istiyorsan kısmen kapalı pişirin.
Pişmeye yakın fesleğen, kekik veya az şeker ekleyebilirsiniz.