Domates nasıl kurutulur?

Yaz domateslerini değerlendirme zamanı geldi. Salça ve konserve hazırlayanlar domates kurutma yöntemlerini araştırıyor. Kuru domates salatalarda, yemeklerde ve mezelerde kullanılıyor. Peki, domates nasıl kurutulur?

Eylül ayında "Domates nasıl kurutulur?" sorusunun cevabı araştırılıyor. Yaz domateslerini kışa hazırlayanlar konserve, salça yapımının yanı sıra domates de kurutuyor. Kurutulmuş domates salatalarda, yemeklerde ve mezelerde sevilerek tüketiliyor.

Domatesi kurutmak için birkaç püf noktası bulunuyor. Kolay gibi görünse de aslında küflenmeden domates kurutmak çok kolay değil. Peki, domates nasıl kurutulur? İşte domates kurutmanın püf noktaları...

DOMATES NASIL KURUTULUR?

Domates kurutmanın birkaç yöntemi bulunuyor. Öncelikle doğal ve ilaçsız domatesleri yıkayın. Domateslerin susuz olmasına dikkat edin. Domatesleri ortadan ikiye kesin.

Kestiğinizde açıkta kalan yüzlerine bir çay kaşığı kaya tuzu ile tuzlayın. Daha sonra tuzladığınız domatesleri yüzü güneşi görecek şekilde bir tepsiye dizin.

Balkon, teras veya güneşi gören herhangi bir yere tepsinizi koyabilirsiniz.

Domateslerin küflenmemesi için eğer dışarıda bir yere koyduysanız tepsiyi geceleri içeri alın.

Eğer evde güneşi gören bir alanınız yoksa fırında da kurutabilirsiniz. Kurumuş domatesleri ekmeklerinizde kullanabilirsiniz. Evde kuruttuğunuz domateslerle lezzetli salatalar yapabilirsiniz.