Domates kabukları toplu bir şekilde soyulacaksa, yanlış bilinen yöntemlerle oldukça fazla zaman alabilir. Bu nedenle domates kabuklarını soymanın pratik yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yöntem, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.
Domates kabuklarını soymanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Ayrıca domates kabuklarını soymanın, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirten yöntemlerinden biri aşağıda yer alıyor.
Domates kabuklarını soymak için bir kap sıcak su ve bir kap soğuk su hazırlanır.
Bir bıçak yardımı ile domateslerin alt kısmına ''+'' şeklinde çentik atılır.
Tüm domatesler öncelikle sıcak suyun içerisine koyulur.
Ortalama 45 saniye bekletildikten sonra çıkartılır ve soğuk suyun içerisine koyulur.
Ortalama 45 saniye bekletildikten sonra kolayca soyulduğu görülebilir.
Not: Bu yöntem sayesinde salça veya domates sosu hazırlanırken kolaylık sağlanabilir.