Domates kabuklarının toplu bir şekilde soyulması gerekiyorsa, en ince bıçakla soyulsa bile oldukça fazla zaman alabilir. Bu nedenle domates kabuklarını soymanın en pratik yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada, bir yöntem domates kabuklarının kolayca soyulmasında yardımcı olabiliyor.
Domates kabuklarının toplu bir şekilde soyulması gerekiyorsa, bazı kolay yöntemler tercih edilebilir. Aksi takdirde soyma işlemi oldukça uzun da sürebilir. Nitekim bu noktada, tercih edilebilecek pratik bir yöntem de bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntem, oysa domates kabuklarını soymak bu kadar kolaymış bile dedirtebiliyor. İşte domates kabuklarını soymanın en pratik yöntemlerinden biri için gerekli malzemeler şu şekilde;
Domateslerin alt kısmına bir bıçak yardımıyla ''+'' şeklinde çentik atılır. Akabinde tüm domatesler bir kaba koyulan sıcak suyun içerisine yerleştirilir. Ortalama 45 saniye beklettikten sonra çıkartılır ve bir kap soğuk soyun içerisine ilave edilir. Tekrar 45 saniye bekletildikten sonra domatesler çıkartılarak kolay bir şekilde soyulduğu gözlemlenebilir. Nitekim bu yöntem ile domates sosu veya salça yapımında kolaylık sağlanabilir.