Domates kabukları toplu bir şekilde soyuluyorsa, yanlış bilinen yöntemlerle oldukça uğraştırıcı olabilir. Bu nedenle toplu bir şekilde domates kabuklarını soymanın kolay yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca domates kabuklarını soyma konusunda ön plana çıkabilen bir yöntem, oysa yıllardır boşuna uğraşmışız bile dedirtebiliyor.
Domates kabuklarını toplu bir şekilde soymak için tercih edilebilecek bazı kolay yöntemler bulunuyor. Aksi taktirde yanlış bilinen yöntemler uygulanıyorsa, domates kabuklarını soymak oldukça uğraştırıcı olabilir. Nitekim bu konuda tercih edilebilecek en kolay yöntemlerden biri aşağıda yer alıyor.
Domates kabuklarını pratik bir şekilde soymak için bir kap sıcak su, bir kap soğuk su ve bıçak olması yeterli oluyor. Nitekim domateslerin alt kısmına bıçak ile ''+'' şeklinde çentik atılır. Sonra tüm domatesler sıcak suyun içerisine koyulur. Ortalama 45 saniye bekletildikten sonra çıkartılarak soğuk suyun içerisine koyulur. Tekrar 45 saniye bekletildikten sonra kolay bir şekilde soyulduğu gözlemlenebilir.
Bu yöntem ile salça ya da domates sosu hazırlanırken kolaylık sağlanabilir.