Domates kabuklarını soymanın en basit yöntemi! Oysa bu kadar kolaymış

Domates kabukları özellikle toplu bir şekilde soyulacaksa, fazlaca uğraştırıcı bir hale dönüşebilir. Ancak bu noktada tercih edilecek bir soyma yöntemi, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. İşte domates kabuklarını soymanın en basit yöntemi…

Domates Türkiye'de bol bol tüketilen besinler arasında gösterilebiliyor. Ancak kabuklarını soymak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Özellikle toplu bir şekilde domates kabuklarının soyulması gerekiyorsa, adeta çileye bile dönüşebiliyor.

Öte yandan domates kabuklarını soymanın bazı basit yöntemleri bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden biri, domates kabuklarını soymak için, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

DOMATES KABUKLARINI SOYMANIN EN BASİT YÖNTEMİ

Domates kabuklarını soymanın uğraştırıcı yöntemleri olduğu gibi basit yöntemleri de bulunuyor. Ayrıca en basit yöntemlerden biri, domateslerin alt kısmına ''+'' şeklinde çentik atılması ile gerçekleşiyor. Nitekim söz konusu yöntemin uygulanışı aşağıda yer alıyor.

Domates kabuklarının pratik bir şekilde soyulması için bir kap sıcak su ve bir kap soğuk su hazırlanır. Sonra bir bıçak ile domateslerin alt kısmına ''+'' şeklinde çentik atılır. Devamında çentik atılan domatesler sıcak suyun içerisine koyularak ortalama 45 saniye bekletilir. Ardından çıkartılarak soğuk suyun içerisine yerleştirilir. Tekrar 45 saniye bekletildikten sonra çıkartılarak soyulmaya başlanır. Bu sayede kolayca soyulduğu gözlemlenebilir.

Not: Yukarıda belirtilen domates kabuklarını soyma yöntemi, salça ve domates sosu hazırlanırken kolaylık sağlayabilir.