Domates kabukları birçok insan tarafından çeşitli amaçlarla ayıklanabiliyor. Ayrıca toplu bir şekilde ayıklanması gerektiğinde, kabukların soyulması oldukça fazla zaman alabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından domates kabuklarını soymanın pratik yöntemleri araştırılabiliyor.
Domates kabuklarını saniyeler içinde ayıklayabilen bir yöntem bulunuyor. Bu nedenle toplu bir şekilde kabuk ayıklamak isteyenlerin, bu şekilde soymaları öneriliyor. İşte söz konusu pratik yöntemin uygulanışı;
Domates kabuklarının sığacağı büyüklükte iki kap çıkartılır.
Bir kabın içene soğuk, diğerine sıcak su doldurulur.
Ardından ayıklanması gereken tüm domateslerin alt kısmına ''+'' şeklinde çentik atılır.
Devamında çentik atılan tüm domatesler sıcak suyun içine yerleştirilir ve ortalama 45 saniye bekletilir.
Ardından çıkartılır ve soğuk suyun içinde 45 saniye kadar bekletilir.
Bu sayede domates kabuklarının pratik bir şekilde soyulduğu görülebilir.
Not: Bu yöntem özellikle sos ve salça yapımında tercih edilebiliyor.