Dolma biber tarifi! C ve E vitaminine doyacaksınız

''Akşama ne pişirsem?'' diye düşünenler biber dolması tarifini araştırıyor. Biber dolması hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle iştah kabartıyor. 30 dakikada pişirebileceğiniz biber dolması tarifi akşam yemeğinizin favorisi olabilir. İşte 3 adımda dolma biber tarifi ve malzemeleri...

Akşam yemeği menüsü için yemek araştıranlara biber dolması tarifi hazırladık. Biber dolmasını kıymayla ya da sadece pirinçle de yapabilirsiniz. Her durumda dikkat etmeniz gereken pişirme süresi. İşte "Akşama ne pişirsem?" diye düşünenlere nefis biber dolmasının yapılışı...

BİBER DOLMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yarım kg dolmalık biber

Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç

1 adet soğan

1 su bardağı kıyma

1 yemek kaşığı salça

Maydanoz

2-3 adet domates

Karabiber

Tuz

Nane

Sıvı yağ veya zeytinyağı

BİBER DOLMASI TARİFİ

1. Dolmalık biberleri temizleyin. Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayın. Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha iyi olur.

2. Domateslerin içini harçta kullanabilirsiniz. Bir kaba hazırladığınız soğanı, kıymayı, pirinci, salçayı, maydanozu, domatesi, karabiberi, tuzu, naneyi ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra bu harcı biberlere doldurun. Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizin.

3. Harcı yaptığınız kabın içine sıcak su koyun. Suya 1 yemek kaşığı salça ekleyin ve eritin. Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökün. Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatın. Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirin. Kısık ateşte yemeği pişirin. Afiyet olsun.

Hz. Ali'nin önerdiği meyve! Diyabetin ilacı, kanı temizliyor