Dökülmelere set koyan kahveli şampuan tarifi! Ölü deriyi söküyor, ovarak saç diplerine uygulayın

Kahve çok sevilen bir besin. Kahve güzellik ve kozmetik alanlarında da kullanılıyor. Peki kahveli şampuan nasıl yapılır? Kahvenin şifaları neler?

Kahve peelingi oldukça faydalı. Tüm ölü deriyi temizleyen kahve tarifleri nasıl yapılır? Peki kahve şampuanı nasıl yapılır? Kahve peelinginin tarifi ne?

DUDAK SCRUBI

Dudaklar, güzel bir gülümsemeye en büyük katkıyı sağlayan şeydir, bu yüzden dudaklarınızı nemli ve sağlıklı tutmanız gerekir. Bu, yeterince su içerek, günlük dudak balsamı kullanarak ve kuru cildi temizleyerek başarılabilir. İyi olan bir diğer şey ise, evde basit ve ucuz bir fırçalama yapabilmenizdir.

MALZEMELER

1 çay kaşığı çekilmiş kahve

2 tatlı kaşığı zeytinyağı (veya tercih ettiğiniz başka bir yağ)

Her iki malzemeyi de birleşene kadar bir kapta veya kapta karıştırın. Sert bir macun almalısınız.

NASIL KULLANILIR?

Ovmayı dudaklarınıza uygulayın ve parmağınızı kullanarak fırçayı dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın. Haftada en az 3 kez kullanın. Su ile durulayın ve ardından en sevdiğiniz nemlendirici balsamı uygulayın.

ŞAMPUAN

Kahve, saç ve saç derisi bakımı için mükemmel kılan özellikler içerir. Kan dolaşımını uyarır ve ölü deri hücrelerini uzaklaştırarak saç dökülmesini önler. Ayrıca saçı güçlendirir, doğal rengini biraz koyulaştırır ve hoş bir aroma sağlar. Uzun ve sağlıklı saçların hayalini kuruyorsan, bu ev yapımı şampuan tam da ihtiyacın olan şey.

MALZEMELER

5 yemek kaşığı çekilmiş kahve

1 su bardağı su

NASIL HAZIRLANIR?

Çok fazla bileşen içermeyen, banyoda sahip olduğunuz en nötr şampuanı kullanın. Suyu kaynatmadan biraz ısıtın. Biraz soğumaya bırakın ve suyu aynı fincanda kahve ile karıştırın. Entegre etmek için karıştırın. Bir huni yardımıyla karışımı şampuan şişesine dökün. Örtün ve iyice çalkalayın. Kullanmadan önce şampuanı 2 saat bekletin.

NASIL KULLANILIR?

Şampuanı normalde yaptığınız gibi saç derisine dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Ürünü 5 dakika bekletin ve iyice durulayın. Haftada 2 veya 3 kez kullanabilirsiniz.