Doktorların burun tıkanıklığını açan 3 yöntemi! Nefes almak bu kadar kolay

Burun tıkanıklığı kış aylarında sık görülür. Sinir bozucu olan bu durum için doktorların önceliği doğal yöntemler. Burun tıkanıklığının genel olarak burundaki damar şişmesinden kaynaklanır. İşte nefes açan 3 yöntem...

Burun tıkanıklığının farklı sebepleri vardır. Burun tıkanıklığı için alerjik rinit deniliyor ve bu durum burun içindeki mukozanın iltihaplanması anlamına geliyor. Doktorlar burun tıkanıklığı için özellikle doğal yöntemleri öneriyor.

Kulak burun boğaz uzmanları burun tıkanıklığının sebebini genelde burundaki damar şişmesinden kaynaklandığını belirtiyor. İşte burun tıkanıklığını yok eden ve nefes açan 3 doğal yöntem...

1. Tuzlu burun spreyi kullanın

Tuzlu burun spreyi, tıkalı burun boşluklarına iyi gelen basit, steril bir tuzlu su çözeltisidir. Bu reçetesiz tedavinin, burnunuzdaki sıkışık mukozadan su çekerek, sonunda şişmiş burun dokusunu küçülterek ve tıkanıklığı gidererek işe yarıyor. Tuzlu su spreyi tüm yetişkinler için güvenli bir seçenektir ve semptomları hafifletmek için gerektiği sıklıkta kullanılabilir, ancak aşırı kullanım sıvının bir kısmının burnunuzdan damlamasına neden olabilir.

2. Okaliptüs yağı kullanın

Evde doğal bir çare arıyorsanız okaliptüs yağını kullanabilirsiniz. Araştırmalar, ağrı kesici olarak çalışabildiğini ve mukus üretimini ve burun iltihabını azaltan anti-bakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Okaliptüs yağı, burun semptomlarını azaltmak için bir difüzör yoluyla buharda solunabilir veya bir kase sıcak suya birkaç damla yağ eklenerek solunabilir. Ayrıca burnu temizlemeye yardımcı olabilecek okaliptüs pastilleri ve buhar losyonları da vardır. Okaliptüs yağını koklamak ve solumak güvenli olsa da, yutmaktan veya doğrudan yüzünüze sürmekten kaçının. Ayrıca, ısı ve doğrudan güneş ışığı bu esansiyel yağın bileşimini değiştirebileceğinden, serin ve kuru bir yerde sakladığınızdan emin olun.

3. Nemlendiricinizi açın

Nemlendiricilerin havaya su buharı salarak ve burnunuzdaki mukusu gevşeterek burun tıkanıklığını ve sinüs ağrısını azaltabilir. Nemlendiriciyle uyumak aynı zamanda nemi ve nemi artırır, burun kanallarını tahriş edip alevlendirebilecek kuru havayı ortadan kaldırır. Nemlendiriciler semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.