Doktorları bile şaşırtan kabak çekirdeği deneyi! 1 avuç tüketen kalbini sağlama alıyor

Kabak çekirdeği magnezyum ve omega bakımından oldukça zengin. Kabak çekirdeğinin her gün tüketilmesinin birçok faydası var. Peki kabak çekirdeğinin şifaları neler?

Kabak çekirdeği bağırsakları çalıştırır. İçerisinde 15'ten fazla sağlıklı bileşen var. Peki kabak çekirdeği şifaları neler?

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Her gün 1 avuç kabak çekirdeği yerseniz ne olur?

Faydaları saymakla bitmeyen kabak çekirdeğinin besin değeri son derece zengindir. Kabak çekirdeğinin içeriğinde omega 3, omega 6 ve omega 9 başta olmak üzere doymamış yağ asitleri, doymuş yağ asitleri, lifler, karetanoidler, triptofan amino asidi, delta-7-sterol, magnezyum, potasyum, çinko, fosfor, E vitamini, C vitamini, protein, karbonhidrat ve diğer fitosterolleri bulunur.

Geleneksel tıbbın pek çok hastalığın tedavisinde kullandığı bilinen kabak çekirdeği, lezzeti kadar insan sağlığına faydaları nedeniyle de tercih edilmektedir. İşte kabak çekirdeğinin faydaları:

- Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını sağlar.

- Bağırsaktaki yararlı bakterileri korur.

- İçeriğindeki polisakkarit türevi lif probiyotik etkisi gösterir.

- Kalp damar sağlığını destekler. Damar sertleşmesini önlemeye yardımcı olur.

- Tok kalmaya yardımcı olduğu için diyet listelerinde tercih edilebilir.

- Kan düzeyinde total kolesterol miktarını azaltır. LDL kolestrolü düşürürken HDL kolesterolü arttırmada rol oynar.

- Karaciğer toksisitesini azaltarak karaciğerin düzenli çalışmasını destekler

- Kabak çekirdeği; çinko, selenyum ve magnezyum minarellerine sahip olması sebebiyle, vücutta enfeksiyon oluşumunu engellemeye ve artrit gibi eklem hastalıklarını önlemeye katkı sağlar.

- Kabak çekirdeği, seratonin hormon seviyesini artırarak depresyon belirtilerini azaltır

- Doymamış yağ asitleri ve fitosteroller, testosteron odaklı prostat bezi büyümesine karşı yardımcıdır

- Retina sağlığının korunmasında aracıdır, ışık duyarlılığını azaltır.

- Sterollerin, E vitamini ve çoklu doymamış yağ asidini içermesi yara iyileştirme gücünü meydana getirir. Bu durum, mide mukozasını aside karşı koruyarak mide hastalıklarının iyileşmesine destek sağlar.

- Diüretik etkisi ile idrar torbasının boşaltılmasına yardımcı olurken idrarın böbreklerden atılmasını normal seyrinde gerçekleştirir.

- Kabak çekirdeği, zengin bileşenleri içermesi ve vücutta serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi azaltarak kanser gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

- İnsülin hormon salınımını normal düzeye indirgemesi kan glukoz düzeyinin dengelenmesine aracılık yapar, insülin direncinden kaynaklı hormon duyarlılığın azalmasını düzenleyerek fazla kilo alımını sınırlar.