Limonlu taze sarımsak ve kişniş birçok hastalığa şifa oluyor. Ağız kokusunu gideren kişniş kolesterolü düşürürken taze sarımsak C vitamini deposu. Dr. Ender Saraç ile Sağlıklı Günler Programı'nde bağışıklığı güçlendiren tarifler veren Doktor Ender Saraç taze sarımsağın ve kişnişin faydalarını anlattı. İşte taze sarımsak ve kişnişi tüketmenin yolları...
TAZE SARIMSAĞIN FAYDALARI
C vitamini yüksektir
Bağışıklığı güçlendirir
Kolesterolü düşürür
Posa oranı yüksektir
LİMONLU SARIMSAK NASIL TÜKETİLİR?
Taze sarımsağın yeşil kısımlarını temizleyin. Üzerine limon sıkarak yemeğin yanında yiyebilirsiniz.
KİŞNİŞİN FAYDALARI
Egzama gibi cilt hastalıklarına iyi gelir
Kolesterolü düşürür
Kan basıncını düzenler
Antialerjik etkisi vardır
Anne sütünü artırır
Ağız ülseri için doğal antiseptiktir
Zengin bir kalsiyum kaynağıdır
Ağız kokusu için tohumu faydalıdır
İştah açıcıdır
Eklem ağrılarına faydalıdır
Susuzluğu giderir
Mide ve bağırsaklardaki gazı söker