Doğuştan gelen mükafat! Liderlik bu burçların işi

Burç denildiğinde akla birçok özellik gelebiliyor. Bugün ise çevresinde bulunan bireyleri hitabet gücü, sahip olduğu bilgi ve vizyonu ile etkileyip, sürükleyen lider burçlara bakacağız. İşte haberin detayları...

Lider bulunduğu çevreye yarar sağlayan, süregelen gelenekte köklü değişiklikler yapan ve çevreyi yönetmek için sorumluluğu sezgi, zeka ve bilgiye dayalı karar ve uygulamalarla taşıyan kişilerdir.

Lider, elindeki gücü kullanabilme kapasitesine bağlı olarak, çevresini etkileyen kişidir. Gerektiğinde aldığı zor kararların ve sonuçlarının ardında durmasını bilir.

Güven, liderliğin temelidir. Güven, ilk adımı çoğunlukla lider tarafından atılan karşılıklı bir döngüdür. Bu döngüde lider kendinin güvenilir olduğunu hissettirip, aynı şekilde karşısındakilere de güven duyma isteğini ortaya koyar.

Güven kazanabilmek için; liderlik becerilerine ve karakterine sahip olmak, dürüstlük, iyi niyet ve samimiyet gerekir. Güven, liderliğin en önemli unsuru, kurumların başarısı için en önemli olmazsa olmazlarından birisidir.

LİDER VE GÜVENİLİR OLAN 3 BURÇ

Bir lider, güvenilir olduğunda, etrafındakiler onun liderliği altında daha istekli ve motive olurlar. Bu da hem sosyal hayatta hem de iş hayatında verimlilikte artışı sağlar.

Güvenin olmadığı bir ortamda, liderlik zorlaşır ve etrafındaki kişiler lidere karşı şüpheci ve mesafeli olabilirler.

İkizler: Mantıklı, akılcı yapılarıyla ön plandadır. İş hayatında başarı odaklarıyla dikkat çekerler ve hızlı bir şekilde başarıyı yakalarlar. Uyumlu iletişimleri sayesinde de hayatlarının her alanında ön plana çıkmayı ve dikkat çekmeyi başarırlar. İkizler burcunun en dikkat çekici özelliği ise; neşeli kişiliğidir. Gülümseyen, ne kadar akılcı olsa da duygulardan da beslenen ve nazik yapısıyla bulundukları ortama adeta eğlence getirirler. Buda liderlik vasıflarında pozitif bir gelişme sağlar ve ikizlere olan güveni arttırır.

Terazi: Güçlü bir adalet duygusu vardır. Kontrol ve kuralları anlatan, kadife eldiven içinde demir bir bilek gibidir. Görünümü itibariyle yumuşak huylu ve başkalarının düşüncelerine duyarlıdır. Liderlik ve güven tesis etmede ustadır.

Boğa: Çok fazla söze girip, olayı karmaşıklaştırmadan, açık bir tavırları vardır. Hemen kızıp sinirlenmezler. Buda liderlik konusunda güçlü bir altyapıyı inşa etmektedir. Devamında da güven peşinden gelir.