Doğum sonrası karın germe ameliyatı tehlikeli mi?

Doğum sonrası karın germe ameliyatı annelerin sık tercih ettiği bir tedavi hâline geldi. Peki, karın germe tehlikeli mi? Karın germenin faydası nedir? Sarkıklık ve çatlaklarla beraber göbek deliğindeki şekil bozukluklarının da giderildiği bir ameliyat olan karın germeyle ilgili merak edilenler haberimizde…

Doğum sonrası alınan kilolar, çatlaklar ve sarkıklık kadınların kâbusu. Bu sorunlarla baş edemeyenler karın germe ameliyatı yaptırıyor. Peki, karın germe ameliyatı tehlikeli mi?

DHA'ya açıklamalarda bulunan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Diyarbakırlıoğlu, karın germe ameliyatıyla göbek deliği altındaki çatlakların tamamının giderildiğini söyledi.

KARIN GERME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Diyarbakırlıoğlu, 'abdominoplasti' (karın germe) ameliyatını şöyle anlatıyor:

"Kadınlarda sıklıkla doğumlardan sonra, erkeklerde de hızlı kilo alıp verme sonucu karın gevşekliği meydana gelir. Karın germe ameliyatı daha iyi bir şekil elde etmek amacıyla sıklıkla liposuction ile kombine edilir. Karın germe ameliyatıyla göbek deliği altındaki çatlakların tamamı giderilir. Abdominoplasti ameliyatları 'mini karın germe', 'tam karın germe' ve '360 karın germe' olarak üç farklı şekilde uygulanabilir."

MİNİ KARIN GERME AMELİYATI NE KADAR SÜRÜYOR?

Mini karın germe operasyonunun diğer ameliyatlara göre daha kısa sürdüğünü dile getiren Diyarbakırlıoğlu, şöyle devam etti:

"Yarım saat-1 saatte tamamlanmasının yanı sıra iz ve kesi de çok daha azdır. Alt karın bölgesine uygulanır. İz, iç çamaşırı çizgisinin altında sezaryen kesisinin devamı gibi düşünülebilir. Göbek deliği korunur, yeni bir göbek deliği yapımına ihtiyaç duyulmaz. Ameliyat süresi ortalama 3 saattir."

KARIN GERME AMELİYATININ FAYDALARI

Sarkmalar ortadan kalkar

Sırt, bel ve karın bölgesi düzeltilir ve istenilen kıvrımları ortaya çıkarılır.

Yaklaşık 1 sene içerisinde dikiş izleri silikleşir ve deri rengine yaklaşır.