Doğru diyetin püf noktası acı biber! İnanılmaz etkisi var

Bazıları ne kadar diyet yaparsa yapsın kilo veremez. Peki ama neden? Diyet yaparken doğru besinlerin tüketimine dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Özyaral, diyette özellikle acı biberi önerdi. Acı biberin metabolizmayı hızlandırdığını belirten Özyaral, kilo vermek için doğru diyet yöntemini anlattı.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kilo vermek için doğru diyet seçmek büyük bir öneme sahip. Yapılan diyet hatası kilo aldırabilir. Doğru beslenmenin yaşam tarzı olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Özyaral, diyette acı biberin etkisini vurgulayarak, doğru diyetin püf noktalarını şöyle anlattı:

"Diyet doğru beslenmek demektir. Öğünleri atlamadım. Beslenme ve diyetetik uzmanlarının ve hekiminizin kontrolünde doğru beslenme yöntemleri obezite ve fazla kilolardan uzaklaşma için yapılacak en doğru yöntemdir.

Aç kalmak ya da tek yönlü beslenmek son derece sakıncalıdır. Diyetimizin içinde yer alacak olan biberler metabolizmayı hızlandırır. Acı biber tercihi bu konuda çok daha fazla destekleyicidir.

Kilo vermek sadece beslenmek üzerine olmamalıdır zaten olamazdı o nedenle sportif aktiviteler günlük yürüyüş aburcuburdan uzak kalma ve gereksiz zaman dilimlerinde aç değilken bir şeylerin tüketilmiş olması sağlık sorunlarını tetikler.

Günlük sıvı ihtiyacının doğru karşılanamaması kilo sorunlarını ortaya çıkarır. Ortalama 1.70-1.80 boylarında ve 70-80 kilo civarındaki bir erkek günde ortalama 2,5 litreye yakın sıvı tüketmelidir. Aynı şekilde ortalama 1.60-1.70 boylarında ve ortalama 50-60 kilo civarındaki bir kadın için bu miktar 2 litreye yakın olmalıdır."