Doğal yollarla göz altı morluğunu iyileştiren 3 uygulama

Göz altı morluğu sigara, alkol, az uyuma gibi nedenlere bağlı oluşuyor. İleri yaşlarda ciltteki kolajen miktarının azalması da göz altının morarmasına neden oluyor. Peki göz altı morluğuna ne iyi gelir?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Göz altı morluğu yüzde yorgun ve hasta bir ifadeye neden oluyor. Göz altı morluğunu ışık dolgusu geçici olarak tedavi ediyor. Peki göz altı morluğu doğal yollardan geçer mi? İşte göz altı morluğuna iyi gelen evde uygulanabilir doğal tedavi yöntemleri...

GÖZ ALTI MORLUĞUNA İYİ GELEN UYGULAMALAR

1-Filmlerdeki meşhur salatalık maskesi sahnelerinin çıkış noktası göz altı morlukları. Siz de sabahları bir salatalığı dilimleyip 15 dakika kadar göz çevrenizde bekletebilirsiniz. Aynı işlemi patates dilimleriyle de yapabileceğinizi aklınızda bulundurun.

2-Çay, geleneksel olarak göz çevresi problemlerinde kullanılan bir madde. Demlenmiş yeşil çayı pamuğa alarak gözlerinizde bekletebilirsiniz. Bu işlem gözlerinizdeki yorgunluk halini de alacaktır. Siyah çay dışında, daha kaliteli bir seçkiden oluşan yeşil çayı da bu organik tedavide kullanabilirsiniz.

3-Basit görünmesine rağmen etkili olan bir diğer çözüm de göz çevresine soğuk su ile kompres yapmaktır. Bunun için buz küpleri de kullanabilirsiniz. Bu şekilde cildinizdeki mor görünüm hafiflerken gözler de dinlenecektir.