Doğal şekeri bırakırsanız ne olur?

İşlenmiş şekeri bırakmanın vücut sağlığına olumlu etkileri var. Peki şekeri tamamen hayatımızdan çıkarmak doğru mu? İşte araştırma ve sonuçları...

Şeker ve tuz insan için gerekli iki madde. Peki şekerin vücuda etkileri neler? Şekeri tamamen bırakmak doğru mu?

1. KONSANTRASYON

Şekeri tamamen hayatınızdan çıkarmak dikkat dağınıklığına neden olabilir. Çünkü vücudunuz bir süre alışık olduğu şekeri arama ihtiyacı duyacaktır. Ayrıca bitter çikolatanın bir sınav veya bir sunum öncesi kan şekerini yükselterek odaklanmayı artırdığı tespit edilmiştir. Şekerin dengeli tüketimi, daha sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.

2. RUH HALİNİZİ ETKİLER

Diyetinizde ani değişiklikler yapmak ruh halinizi olumsuz etkileyebilir. Şekeri tamamen kesmek huysuz hissetmenize neden olabilir. Araştırmalar her gün eser miktarda bitter çikolata yemenin stres seviyesini azaltabileceğini gösteriyor.

3. KİLO ALABİLİRSİNİZ

Kilo vermeye çalışanların yaptığı en büyük hatalardan birisi şekeri aniden kesmektir. Ancak düzenli olarak tüketilen bir şeyi bir anda kesmek daha fazla istenilmesine yol açar. Bu nedenle doktorunuza danışarak yavaş yavaş bırakmayı denemek en sağlıklısı olacaktır.

4. CİLDİNİZ DAHA SAVUNMASIZ HALE GELEBİLİR

İlave şeker içeren gıdaların sivilceye neden olduğu doğru olsa da, doğal şekerlerin cilde faydası da vardır. Doğal şekerler cildinizin pigmentasyona ve erken yaşlanmaya neden olan serbest radikallere karşı koruyan antioksidanlar açısından zengindir.

5. SAÇLARINIZ DAHA YAVAŞ UZAYABİLİR

Rafine şekerin vücuda herhangi bir faydası yoktur. Ancak doğal şekerler saçınızın hızlı uzamasına yardımcı olarak saç köklerini besler.