Merve Kantarcı Çulha
Kan şekerini dengeleyen bir kurtarıcı arıyorsanız onun adı tam olarak tarçın. Baharatlar arasında kokusuyla ve lezzetiyle öne çıkan tarçın Orta Çağ'dan günümüze ulaşan bir şifa. Hatta o dönemde tarçını alanlar sadece asillerdi. Sonrasında dünyaya yayılan bu baharat mutfağın hem lezzeti hem de şifası oldu. Tarçın, şeker hastalarının daha sağlıklı yaşamasına yardımcı olur. Fakat tarçının faydası bununla da bitmez.
Tarçın aynı zamanda İbn-i Sina'nın da önerdiği baharatlardan biridir. İbn-i Sina kronik nezle, uçuk, öksürük gibi sağlık sorunları için tarçını öneriyor.
TARÇININ FAYDALARI
Kan şekerini dengeler, insülin hormonunun görevini yapmasına yardımcı olur.
Kilo vermeye yardımcı olur, iştah kontrolünü sağlar
Kansere karşı koruyucudur
Doğal bir antibiyotiktir
Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi gelir
Alzaymırdan korur
Bilişsel işlevleri artırır
Hafızayı korur
TARÇIN NASIL TÜKETİLİR?
Tarçını tüketmenin birkaç yolu var. Tatlılarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Tarçınlı su tüketilebilir.
Salep, boza gibi içeceklerde tüketilebilir.
Yoğurda eklenip tüketilebilir.