Doğal sabunlar arasında bir adım önde! Cildi kurutmadan botoks etkisi yaratıyor

Keçi sütü sabunu doğal mineralleri içerisinde barındırıyor. Besleyici ve nemlendirici özellikleri olan keçi sütü sabunu sabah ve akşam kullanılabilir. Peki faydaları neler?

Keçi sütü sabunu diğer doğal sabunların aksine cildi kurutmuyor. Doymuş ve doymamış yağ asitlerini barındırıyor. Peki keçi sütü sabunu hangi cilt problemlerine iyi gelir?

Keçi sütü sabunu içerisinde yararlı asitler vardır. Özellikle cilt yüzeyinde köpürterek uygulanmalıdır.

KEÇİ SÜTÜ SABUNU NEDİR?

Keçi sütü sabunu tam olarak göründüğü gibidir - keçi sütünden yapılmış sabun. Son zamanlarda popülerlik kazandı, ancak kozmetik ve sabunlar için keçi sütü kullanmak aslında çok eskiye dayanıyor.

Keçi sütü hem doymuş hem de doymamış yağlar açısından zengindir, bu da onu sabun üretimi için ideal hale getirir. Doymuş yağlar bir sabunun köpürmesini veya kabarcık üretimini arttırırken, doymamış yağlar nemlendirici ve besleyici özellikler sağlar.

Ek olarak, sağlıklı, besleyici yağların içeriğini daha da arttırmak için keçi sütü sabununda zeytin veya hindistancevizi yağı gibi diğer bitki bazlı yağlar kullanılabilir.

KEÇİ SÜTÜ SABUNUN FAYDALARI

Keçi sütü sabunu, cildinizin harika görünmesine ve hissetmesine yardımcı olabilecek birkaç faydalı özelliğe sahiptir.

NAZİK BİR TEMİZLEYİCİDİR

Ticari olarak yapılmış sabunların çoğu, cildinizi doğal nem ve yağların soyabilen, kuru ve sıkı hissettiren sert yüzey aktif cisimleri içerir. Cildinizin doğal nemini korumak için, cilt bariyerindeki doğal yağları kaldırmayan ürünleri kullanmak ise en iyisidir.

Keçi sütü sabunu, özellikle kaprilik asit olmak üzere yüksek miktarda yağa sahiptir ve cildin doğal yağ asitlerini çıkarmadan kir ve enkazların hafifçe çıkarılmasına izin verir.

KIRIŞIKLIKLARI GİDERİR

Keçi sütü, cilt zarının büyük bir bölümünü oluşturan yağ asitleri ve kolesterol bakımından zengindir. Cildinizdeki bu bileşenlerin eksikliği kuruluk ve tahrişe yol açabilir. Ayrıca, keçi sütü, yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olduğu gösterilen yağda çözünen bir vitamin olan iyi bir A vitamini kaynağıdır. Bu nedenle yaşlanmanın etkilerini giderebilir ya da önleyebilir.

Son olarak, sağlıklı bir cilt zarını desteklemek için gösterilen bir mineral olan iyi bir selenyum kaynağıdır. Sedef hastalığındaki kuru cilt gibi semptomları bile iyileştirebilir.