Doğal mide ilacı: Sirkeyle karıştırıp tüketin! Hazımsızlığın ve şişkinliğin kökünü kurutuyor

Mide problemleri son dönemlerde artmaya başladı. hazımsızlık ve şişkinlik şikayetleri olan birçok insan ilaç kullanmak yerine doğadan gelen çözümleri araştırıyor. Öyle bir besin var ki sirkeyle karıştırıp tüketince adeta doğal mide ilacı işlevi görüyor. Her mutfakta bulunan iki malzeme ile hazırlanan doğal mide ilacı tarifi hazımsızlığın ve şişkinliğin kökünü kurutuyor. Peki sirkeyle karıştırıp tüketilen besin hangisi? İşte doğal mide ilacı görevi gören o besin…

ELİF ÇARMAN

Mide problemleri, modern yaşamın en yaygın şikayetlerinden biri haline geldi. Özellikle hazımsızlık, şişkinlik ve yemek sonrası oluşan rahatsızlıklar birçok kişinin günlük hayatını olumsuz etkiliyor

DOĞAL MİDE İLACI: SİRKEYLE KARIŞTIRIP TÜKETİN

Kereviz, mide dostu sebzelerin başında gelirken; özellikle elma sirkesi, binlerce yıldır sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileriyle bilinir. Sirke ve kerevizin birleşmesiyle ortaya çıkan karışım ise mide sağlığını destekleyen güçlü bir formül haline gelebilir.

HAZIMSIZLIĞIN VE ŞİŞKİNLİĞİN KÖKÜNÜ KURUTUYOR

Kereviz ve sirke birlikte tüketildiğinde mide sağlığını destekleyen, sindirimi kolaylaştıran ve reflü gibi rahatsızlıkları hafifletebilen güçlü bir karışım olarak tüketilebilir. Peki kerevizi sirkeyle karıştırarak yemenin mideye faydaları neler? İşte detaylar...

MİDE ASİDİNİ DENGELER, REFLÜ ŞİKAYETLERİNİ AZALTIR

Elma sirkesi, mide asidini dengelemeye yardımcı olarak, mide yanması ve reflü gibi problemleri hafifletici bir etki gösterir. Kerevizin doğal alkalin yapısıyla birleştiğinde bu etki daha da artar. Özellikle yemeklerden önce küçük bir porsiyon kereviz-sirke karışımı tüketmek, mide asidini düzenleyebilir.

SİNDİRİM ENZİMLERİNİ AKTİVE EDER, ŞİŞKİNLİĞİ AZALTIR

Elma sirkesi, içerdiği doğal asetik asit sayesinde sindirim enzimlerinin salgılanmasını destekler. Bu, mideyi zorlayan ağır öğünlerin ardından sindirimi kolaylaştırır. Kerevizin lifli yapısıyla birleştiğinde, mide ve bağırsaklarda biriken gazın atılmasına yardımcı olur.

BAĞIRSAKLARI TEMİZLER, KABIZLIĞI ÖNLER

Kereviz ve sirke ikilisi, bağırsakların daha etkin çalışmasını sağlar. Lif yönünden zengin olan kereviz, sindirimi desteklerken; sirke bağırsak florasını dengeleyerek mideyle bağlantılı sorunların önüne geçebilir. Bu da dolaylı olarak mideyi yoran kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

MİDE ENFEKSİYONLARINA KARŞI KORUYUCU

Sirke, doğal bir antibakteriyel ajandır. Kereviz de antioksidanlar bakımından zengin bir sebzedir. Bu ikili, özellikle mide zarını tahriş edebilecek zararlı bakterilere karşı koruyucu bir kalkan oluşturabilir. Helicobacter pylori gibi mide rahatsızlıklarında destekleyici bir rol oynayabilir.

İŞTAHI DENGELER, AŞIRI YEME İSTEĞİNİ ÖNLER

Sirke, iştah üzerinde dengeleyici bir etki yaratabilir. Kereviz ise düşük kalorili ve tok tutan bir sebzedir. Bu ikiliyi birlikte tüketmek, özellikle gereğinden fazla yeme eğiliminde olan kişilerde mideye fazla yük binmesini önleyebilir.

KEREVİZ VE SİRKE KARIŞIMI NASIL TÜKETİLMELİ?

Mideye fayda sağlamak için sirke ve kerevizi aşağıdaki tarifteki gibi tüketebilirsiniz.

Malzemeler:

1 adet kereviz (rendelenmiş veya ince dilimlenmiş),

1 yemek kaşığı doğal elma sirkesi,

1 tatlı kaşığı zeytinyağı,

1 tutam tuz, isteğe göre limon ve sarımsak,

Nasıl kullanılır?

Yemeklerden önce küçük bir porsiyon olarak tüketilebilir. Hem mideyi rahatlatır hem sindirimi hazırlar.