Doğal iltihap kurutucu! Tansiyonu düşürüyor

İltihap vücutta ateş, yorgunluk ve baş ağrısı gibi sorunlara neden olabiliyor. Sarımsak ise doğal bir iltihap kurutucu. Saç dökülmesini engelliyor. Kabızlığa iyi geliyor. Peki, sarımsağın faydaları neler? Çiğ sarımsak yutmak neye iyi gelir?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İltihap son zamanlarda birçok kişinin yaşadığı bir sıkıntı. İltihap, ateş, halsizlik ve baş ağrısına neden olabilir. Peki, sarımsağın faydaları neler? Çiğ sarımsak yutmak neye iyi gelir?

SARIMSAĞIN FAYDALARI NELER?

1-Enfeksiyonlara karşı iyileştirici etkiye sahiptir.

2-Kan dolaşımını düzenler, damar tıkanıklığı oluşumunu engeller.

3-Kanser hücrelerine etki ederek yavaş ilerlemesini sağlar.

4-Kan şekerini dengeler.

5-Atardamarda meydana gelen kireçlenmelere iyi gelir.

6-Kolesterol ve tansiyonu düşürür.

7-Bağırsakta meydana gelen kurtları öldürür.

8-İç organları güçlendirir.

9-İdrar sökücüdür.

10-Kabızlığa iyi gelir.

11-Diş ağrısı için iltihap kurutucudur.

12-Saç dökülmesi ve cilt tedavisinde kullanılır.

ÇİĞ SARIMSAK YUTMAK NEYE İYİ GELİR?

Sarımsağın farklı tüketim çeşitleri vardır. Sağlık açısından en çok önerilen tüketim şekli ise sarımsağın çiğ tüketilmesidir. Çiğ tüketildiği takdirde sarımsakta bulunan antikor seviyesi daha yüksek bir şekilde etki eder. Mineral ve vitamin açısından vücudun direncini arttıran sarımsak aynı zamanda gribal enfeksiyonlarda da iyileştirici özelliğe sahiptir. Sarımsak yutmanın mideye zararı yönünde uyarılar da yapılmaktadır. Çiğ sarımsak yutmak reflü ve gastrit sorunları olan kişiler için önerilmez. Çiğ sarımsak yutmanın yan etkileri ise kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ağrı, bulantı, vücutta kızarıklık ve ishal bu yan etiler arasında yer alır. Eğer sarımsak yuttuktan sonra bu yan etkiler ile karşı karşıya kalırsanız sarımsak yutmayı bırakmalısınız.

HER GÜN SARIMSAK YERSEK NE OLUR?

Her gün sarımsak yemek içerdiği mineraller, vitaminler ve antioksidan sayesinde vücuda direnç kazandırır. Günde bir diş sarımsak yemek kansere karşı koruyuculuk sağlar, bağışıklık sistemini korur. Sarımsak yemek aynı zamanda saç ve tırnakların güçlenmesini de sağlar. Sarımsak kişilerde eksik olan demir, fosfor, B vitamini eksikliklerine de takviye sağlar. Sarımsak tüketimi cilt üzerinde de olumlu sonuçlar doğurur. Düzenli kullanımda cilt tonunda eşitlenme ve göz altı morluklarında düzelme görülür. Ancak tansiyon düşüklüğü yaşayan kişilere sarımsak yemesi önerilmez. Sarımsak bileşenleri sayesinde tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. Bu yüzden tansiyon problemi yaşayan kişiler sarımsak tükettiğinde sorun yaşayabilir.