Doğal gençlik iksiri 7 besin

Genç kalmak ve yıllara meydan okumak emek istiyor. Cildi genç tutan en büyük etkenlerden biri mutluluk. Ancak yediğimiz içtiğimiz besinler de en az mutluluk kadar önemli. Peki cilde birebir 7 besin hangisi? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İnsan ne yiyorsa odur diye boşuna dememişler. Günlük hayatta tükettiğimiz besinler güzelliğimiz de etkiliyor. Peki cilde birebir 7 besin hangisi? İşte cevabı...

DOĞAL GENÇLİK İKSİRİ 7 BESİN

YEŞİL ÇAY: İçerisinde hücre koruyucu maddeler bulunuyor. Bu sayede yaşlanma belirtisi özelliklerin doğrudan hücrelerde yavaşlamasını sağlıyor.

ISPANAK: İçerdikleri B vitamini sayesinde bağ dokusunun sıkılaşmasını sağlıyor. Bununla da yetinmeyip selüliti önlüyor.

REZENE: Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan bu ot, ciltte su depolanmasını sağlıyor ve hücrelerinin hızlı bir şekilde yenilenmesini destekliyor.

ELMA: Şeker ve insülin cildi yaşlandıran iki şeydir. Elma kan şekerini sabitliyor ve insülin iniş çıkışlarını dengeliyor.

SOYA FİLİZİ: Çiğ olarak salata ve yemeklerinizde tükettiğiniz soya filizi vücudun hormonlarına doğrudan yarar sağlıyor. Cildi içeriden besleyerek gerginliğini sağlıyor.

SOMON: Vücudun ihtiyaç duyduğu ama dışarıdan almaya mahkum olduğu yağ asitlerini içeren bu balıklar, dokulardaki yaşlılık sürecini yavaşlatarak yaşlanma karşıtı adı verilen antiaging görevini sırtlanıyor.

SARIMSAK: İçinde bulundurduğu allicin adlı madde vücudun kan dolaşımını hızlandırıyor. Bu sayede cilt her zaman canlı ve daha sağlıklı gözüküyor.