Doğal Alzheimer ilacı Adana'dan çıktı: Unutkanlığı azaltıyor, fil gibi bir hafıza için mutlaka tüketin

Alzheimer ve unutkanlık, günümüzde sadece yaşlıların değil gençlerin de kabusu haline geldi. Adana'ya özgü öyle bir besin var ki adeta doğal Alzheimer ilacı görevi görüyor. Adana'nın yöre halkının fil gibi hafıza için yıllardır tükettiği doğal Alzheimer ilacı, unutkanlığı azaltma etkisiyle adından söz ettirmeye başladı. Alzheimer ve unutkanlığa iyi gelen bu besin, içeriğindeki güçlü bileşenler sayesinde beyin fonksiyonlarını destekliyor, zihinsel performansı artırıyor. Peki, Adana'ya özgü doğal Alzheimer ilacı ne? İşte düzenli tüketimde fil gibi hafızaya sahip olmanızı sağlayacak o besin…

ELİF ÇARMAN

Alzheimer ve unutkanlık günümüzde her yaştan insanın ortak sorunu haline gelmiş durumda. Fil gibi hafızasının doğal reçetesi ise Adana'nın bereketli topraklarında doğal olarak yetişen turp otundan geliyor.

DOĞAL ALZHEİMER İLACI ADANA'DAN ÇIKTI

Adana mutfağında sıkça yer bulan turp otu, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde hem Alzheimer riskini azaltıyor hem de unutkanlığı azaltıyor. Turp otunun düzenli tüketimiyle birlikte hafıza güçleniyor.

UNUTKANLIĞI AZALIYOR, HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR

Adana'nın özellikle kırsal bölgelerinde, bahar aylarında doğal olarak yetişen turp otu, yıllardır yöre halkı tarafından hem yemeklerde hem de şifa amacıyla kullanılıyor. Bol miktarda C vitamini, folik asit, kalsiyum ve antioksidan içeren turp otu, sinir hücrelerini yenileyici etkisiyle beyin sağlığına doğrudan katkı sağlıyor. Adana mutfağında haşlanarak salata olarak ya da zeytinyağlı yemeklerde kullanılan bu doğal ot, unutkanlıkla savaşanlar için adeta gizli bir silah.

ALZHEİMER VE UNUTKANLIĞA KARŞI DOĞAL DESTEK: TURP OTU!

Yapılan araştırmalara göre, turp otunda bulunan doğal antioksidanlar, beyindeki serbest radikalleri temizleyerek Alzheimer oluşumunu geciktirebiliyor. Aynı zamanda beyin hücrelerinin yenilenmesini teşvik eden bu bitki, zihinsel yorgunluk yaşayanlara enerji veriyor. Adana'daki geleneksel halk bilgisine göre ise turp otu yemek "fil hafızası kazanmak için en doğal yol" olarak kabul ediliyor.

FİL GİBİ BİR HAFIZA İÇİN MUTLAKA YİYİN

Uzmanlar, haftada en az 2 kez tüketilen turp otunun, hem unutkanlık belirtilerini azalttığını hem de fil gibi bir hafıza için beyni beslediğini belirtiyor.

TURP OTU NASIL TÜKETİLİR?

Haşlanarak limon ve zeytinyağı ile salata şeklinde tüketilebilir.

Yumurtayla kavrularak kahvaltılık bir forma dönüştürülebilir.

Çayı yapılarak da tüketildiğinde sindirimi ve beyin fonksiyonlarını destekler.