Doğal ağrı kesici 4 baharat! 1000 yıllık şifa kaynağı olarak yemeklere katılıyor

Ağrı kesici etkili baharatlar çok faydalı. Yemeklere lezzet katmakla kalmayan baharatlar sağlığı da olumlu etkiliyor. İşte detaylar...

Baharatlar çeşit çeşit. Peki baharatların faydaları neler? İşte yanıtı...

BAHARATLARIN FAYDALARI

Karanfil

Şerbetlerde ve pilavlarda kullanılan karanfilin ağrı azaltıcı etkisi vardır. Ağızdaki kötü kokuyu engeller.

Safran

Pilavlarda sık kullanılan safran hafızaya ve depresyona iyi gelir.

Karabiber

Osmanlı mutfağında birçok yemekten eksik olmayan karabiber sindirimi kolaylaştırır ve hastalıkların hafif geçirilmesinde etkilidir. Günde 1 çay kaşığı karabiber tüketilmesi önerilir.

Tarçın

Hem kokusuyla hem de tadıyla meşhur olan tarçın Osmanlı mutfağında yemeklerin ve tatlıların vazgeçilmeziydi. Kilo vermeyi kolaylaştıran tarçın enfeksiyondan korur.