Diyetsiz kilo verdiren Japon yöntemi

Kilo vermek isteyenler diyet listelerine sarılıyorlar. Kilo vermek için Japon'ların yöntemini uygularsanız aç kalmadan kilo verebilirsiniz. Peki Japon yöntemi nedir? Japon yöntemi nasıl uygulanır? İşte kilo vermede ezber bozan Japon yöntemi...

Kilo vermek birçok kişinin hayali. Peki nasıl kilo verilir? Japon'lara göre kilo vermek için aç kalmaya gerek yok. Peki Japon yöntemi nedir? Japon yöntemi nasıl uygulanır? İşte kilo vermede ezber bozan Japon yöntemi...

SABAH'ta yer alan habere göre, metabolizma hızının farklılıkları kilo verme sürecini etkileyebilir.

YAŞAM STİLİ OLUŞTURUN

Bazı insanlar, ne yerlerse yesinler kilo almıyor gibi görünebilir. Bazı insanlar ne ise yedikleri en ufak şeyin kendilerinde kiloya neden olduğunu düşünüyorlar. Fakat aslında bu bir yanılgı. Metabolizma hızının farklılıkları kilo verme sürecini etkileyebilir. Bu durum ise herkes için kilo verme veya alma sürecinde bir uzman yardımı ile ilerlenmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Diyet yapmadan da kilo verebileceğiniz bir yaşam stili oluşturabilirsiniz. Tıpkı Japonlar gibi.

TABAĞINIZI BİTİRİN

Annelerimizin sözleri hala kulaklarımızda. "Tabağını bitirmiyor musun? O zaman tatlı alamazsın. " Tabii ki, herkes çaresizce o tatlıyı istedi. Bu nedenle zaten yeterince yemiş olunsa bile tabağınızı her seferinde bitirme alışkanlığı edinildi. Bu kurala çok uzun süredir bağlı kalındığı için, hala tabağınızı bitirmek, doyma hissinizden daha önemli hale gelebilir. Diyet yapmanın bu kadar zor olmasının nedenlerinden biri de budur. Durum böyle olmadığında, sürekli olarak çok az yiyormuş veya açmış gibi hissedebilirsiniz.

JAPON YÖNTEMİ

Japonlar, Hara Hachi dedikleri bu soruna bir çözüm buldular. Bu yöntemi uygularken, doyana kadar değil, yaklaşık yüzde 80 oranında doyana kadar yemek yeniyor. Bu noktaya ulaştığınızı nasıl anlarsınız? Her zamanki porsiyonunuzun yarısını yiyin. Ardından 20 dakika bekleyin ve sonra kendinize hâlâ "aç" olup olmadığınızı sorun. Daha fazla yemeye ihtiyacınız varmış gibi mi hissediyorsunuz? Öyleyse yiyin. Bunu yaklaşık iki hafta boyunca yaparak kendinizi tamamen tok hissetmemek için gerçekten ne kadar yemeye ihtiyacınız olduğunu anlayabilirsiniz. Bu sayede porsiyon oranlarını kontrol altına alarak kolaylıkla kilo da verebilirsiniz.