Karpuz çekirdeklerini çoğu kişi çöpe atıyor. Oysa karpuz çekirdeği diyette çerez niyetine tüketildiğinde kilo vermeyi hızlandırıyor. Besleyici olan karpuz çekirdeğini diyetlerinize eklemek için çok sebep var.
DİYET İÇİN KARPUZ ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?
Karpuz tohumları besleyici yoğun ve düşük kalorilidir. Meyve ile birlikte çiğnemeyi sevmiyorsanız, kavurmayı ve atıştırmalık olarak yemeyi deneyin.
KARPUZ ÇEKİRDEĞİ YEMEK İÇİN 5 GÜÇLÜ NEDEN
Tohumlar yeterli miktarda mikro besin, demir ve çinko, lif ve protein içerir. Bu besinler kalp hastalığı ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olur, bağışıklığı artırır ve kilo vermeye yardımcı olur.
30 gram karpuz çekirdeği yaklaşık 158 kalori içerir. Yani, yaklaşık 4 gram ağırlığındaki bir avuç tohum, tek seferde yediğiniz bir paket patates cipsinden çok daha az, sadece 22 kaloriye sahip olacaktır.
Karpuzda bulunan birkaç mineralden magnezyum da bunlardan biridir. Bir avuç tohum yaklaşık 21 mg magnezyum içerir. Mineral vücudun metabolik süreçleri için çok önemlidir. Ayrıca sinir, kas ve kalp fonksiyonunu korumak için gereklidir.
Bir avuç karpuz çekirdeği 0.29 mg demir içerir. Demir, oksijeni kan yoluyla taşıyan hemoglobinin önemli bir bileşenidir. Demir, vücudunuzun kalorileri enerjiye dönüştürmesine ve bunları kullanmasına yardımcı olur. Düşük demir seviyeleri günlük egzersiz rutininizi etkileyebilir.
Folik asit ve B9 vitamini olarak da bilinen folat, beyin işleyişi için önemlidir ve homosistein (amino asit) seviyelerini kontrol etmeye çalışır. Folat eksikliği bazı nöral tubal doğum kusurları ile ilişkili olduğundan, hamile kadınların buna normal insanlardan daha fazla ihtiyacı vardır.