Diyet bozduran lezzet! Sucuklu kaşarlı simit poğaça tarifi pastaneden değil ev usulü

Sucuklu kaşarlı simit poğaça sımsıcak bir lezzet. Yumuşacık hamuru ilk ısırıkta belli oluyor. Bu kahvaltılık poğaça içerisinde pekmez dahi var. İşte detaylar...

Nur Sena Sarıtaş

20 dakikalık pişirme süresi olan sucuklu kaşarlı poğaça tarifini yazdık. Kahvaltı sofranızı mis gibi kokutan poğaçayı nasıl yapılır? İşte detaylar...

SUCUKLU KAŞARLI SİMİT POĞAÇA

Hamuru için:

125 gram tereyağı

130 ml süt

100 ml ılık su

70 ml sıvı yağ

1 adet büyük boy yumurta

30 gram toz şeker

15 gram tuz

10 gram kuru maya

580-600 gram un

40 gram pekmez

40 ml su

150 gram susam

İç Harcı için:

100 gram sucuk

100 gram burger peyniri

100 gram kaşar peyniri

Nasıl Yapılır?

Hamuru için: Ilıtılmış tereyağı, ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve yumurtayı geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Toz şeker, tuz ve kuru mayayı ekleyip karıştırın.

Unu 4 kerede sıvı karışıma katarak karıştırın ve yoğurun. Üzerini streçleyip kabarana kadar bekletin.

Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Susamı tavada biraz kavurup çukur tabağa aktarın.

Fırını 180°C ısıtın.

İç Harcı için: Sucuğu dilimleyin, burger peyniri ve kaşar peynirini rendeleyin.

Dinlenen hamuru eşit boyutlarda bezelere ayırın. Elinizle uzunlamasına açıp içine peynir karışımından bir kaşık ve sucuk ekleyip kapatın. Kenarlarını sivrileştirin.

Önce pekmezli suya sonra hafif kavrulmuş susama batırıp tepsiye dizin.

Yaklaşık 20-25 dakika önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.