Domates nasıl kurutulur? Diyarbakırlılar domatesi böyle kurutuyor!

Domates kurutma işlemleri bu aylarda yapılıyor. Diyarbakır'da domates mesaisi başladı. Peki, Diyarbakırlılar domatesi nasıl kurutuyor? Avrupa, Amerika ve Kanada'ya ihraç edilen kurutmalık domateslerin hikayesi haberimizde...

IHA

Diyarbakır'da kurutmalık domates mesaisi başladı. Peki, Diyarbakırlılar domatesi nasıl kurutuyor?

Kentte son 3 yılda toplam 35 bin 500 dekar alanda 355 bin ton üretilen domatesin büyük bölümü Avrupa, Amerika ve Kanada'ya ihraç edilerek, pizza sosunda kullanılıyor. Domates kurutma işi, bölgede yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor.

DİYARBAKIR'DA DOMATESLER BÖYLE KURUTULUYOR

İşçiler, domatesleri tarladan getirip kurutmak için bıçaklarla tek tek kesiyor.

Kesilen domatesler daha sonra tuzlanıp, güneş altında 10 gün bekletiliyor.

Kurutulan domatesler Avrupa, Amerika ve Kanada'ya ihraç edilirken, İtalya'da pizza yapımında sos olarak kullanılıyor.