Diyabetliler için çayın yanına en sağlıklı atıştırmalık! Dama seriliyor, güneşte kuruyor

Diyabet hastaları iftarda hangi tatlıyı tüketsem diye kara kara düşünüyorlar. Uzmanlar en sağlıklı atıştırmalık tatlılardan birinin pestil olduğunu ifade ediyor. İşte pestilin faydaları...

Bağışıklığı güçlendiren, vücuda enerji veren ve antioksidan içeren pestilin faydaları saymakla bitmiyor. Peki pestili diyabetliler tüketebilir mi?

Sağlıklı atıştırmalık!

Kuru meyvelerin özünün pişirilip kurutulmasıyla elde edilen pestil, kansızlık sorunuyla mücadelede oldukça etkili bir atıştırmalıktır. Sadece kan yapmakla kalmaz, aynı zamanda vücuda birçok fayda da sağlar. Akşam çayın yanına hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık olarak pestil tüketmeniz önerilmektedir.

Pestilin sağlığa faydaları nelerdir?

Diyabet problemi olanların tüketiminde ölçüsünde dikkat edilmelidir. Kronik rahatsızlıkları olanların ayrı bir önem göstermeleri istenmektedir. Pestil, lif bakımından oldukça zengindir. Bu da sindirim sistemi sağlığını destekler, kabızlığı önler, sindirimi iyileştirir ve tokluk hissini artırır. Ayrıca, bağışıklığı güçlendirir ve vücuda enerji verirken doğal şeker içeriği sayesinde yoğun fiziksel aktiviteler öncesinde veya sonrasında enerji seviyelerini artırmak için ideal bir atıştırmalık olabilir. Pestil içerdiği antioksidanlar sayesinde hücresel hasarı azaltır, sağlığı korur ve hastalıklara karşı korur. Pestil, sağlık dolu bir atıştırmalık olsa da, aşırı tüketimden kaçınmak önemlidir. Yüksek şeker içeriği, şeker metabolizması sorunu olanlar için dikkat gerektirir. Alerjik reaksiyon riski taşıyanlar da dikkatli olmalıdır. Ayrıca, taze meyvelere göre daha yoğun kalorili olduğu için porsiyon kontrolü önemlidir.