Diyabetle aşık atan sebze! Antioksidan ve C vitamini bakımından dehşet zengin!

Domates diyabet hastalığına şifa oluyor. Domates cildi güzelleştirirken antioksidan hücreleri sayesinde gençlik aşılıyor. Peki domatesin şifaları neler? İşte yanıtı...

Yemeklere, salatalara katılan domatesi tek başına da tüketilebilir. Domates son derece faydalı içeriklere sahip. Peki her gün domates yerseniz ne olur?

Her gün 1 adet domates yerseniz oluyor?

Domates, portakal gibi C vitamini deposudur. Orta boy bir domatesi çiğ olarak tüketirseniz tahminen 20 miligram C vitamini bünyenize girer. Bu durum pişirilince ise geçerli değildir. Kansere karşı savaştığı bilinen domates, antioksidanların, özellikle likopen açısından oldukça zengindir. Bu da akciğer, mide, göğüs ve prostat kanserlerine karşı durur.

Kalp hastalıkları riskini en aza indiren domates, felç içinde bünyeyi korur. Lif kaynağı olan domates aynı zamanda kişinin uzun süre tok kalmasına sebebiyet verir. Şeker hastaları için oldukça faydalı olan domates, diyabetik diyette muhteşem sonuçlar çıkarır.

Kalorileri ve karbonhidratları da düşük olan domates, kilo vermek isteyenlerin en baş yardımcılarından biri olacaktır. Hem pişmiş hem de çiğ olarak tüketilebilen domatesin yakışmadığı yemekse çok azdır. Pidelere, zeytinyağlılara, pilavlara kadar birçok üründe bulunan domatesin hayatınıza sağladıkları ise öyle basit değil!