Diyabetin şifası bu şişe! Meğer şişesi kendisi kadar önemliymiş

Zeytinyağının diyabetten koruduğunu artık birçoğumuz biliyoruz. Canan Karatay, Osman Müftüoğlu gibi önemli isimler de sık sık sızma zeytinyağının faydalarını dile getirerek, tüketmeyi tavsiye ediyor. İltihabı azaltmaktan sindirimi çalıştırmaya kadar bin derde deva olan zeytinyağından faydalanmak istiyorsanız mutlaka şişesine dikkat etmeniz gerekiyor. İşte zeytinyağıyla ilgili tüm merak edilenler ve püf noktalar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Diyabet hastaları genelde zeytinyağı tüketmeye çalışır. Çünkü zeytinyağı kan şekeri kontrolü için faydalıdır. Özellikle sızma zeytinyağı, zeytinlerin ilk soğuk sıkımından yapıldığı için doğal bir antioksidan kaynağıdır. Bu yüzden Canan Karatay ve Osman Müftüoğlu gibi alanında uzman isimler sık sık zeytinyağı tüketmeyi önerir.

Birçok çalışma zeytinyağını kullanmanın kan şekeri seviyelerini yönetmeye yardımcı olabileceğini göstermiş. Zeytinyağı aynı zamanda kalp hastalığı ve felç gibi diyabetle ilişkili komplikasyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

DİYABET HASTALARI İÇİN ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI

Sızma zeytinyağının bir diğer harika yanı da daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilmesidir . Bu gerçek, diyabet hastaları için büyük bir sorun olabilen aşırı yemeyi önlemeye yardımcı olabilir.

Sızma zeytinyağı da kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Çalışmalar, diyetlerine zeytinyağı ekleyen kişilerin vücut kitle indekslerinin ve bel çevrelerinin daha düşük olduğunu göstermiştir. Bu, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet gibi obeziteye bağlı sağlık komplikasyonları riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Diğer bir nokta ise sızma zeytinyağının, kolesterol seviyenizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilecek harika bir sağlıklı yağ kaynağı olmasıdır.

ZEYTİNYAĞINI SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Zeytinyağını alırken cam şişede olmasına özen gösterin.

Koyu renk şişede zeytinyağı alın. Işık zeytinyağına zarar verir.

Zeytinyağını stok yapmayın.

Güvenilir markaları tercih edin.

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI

Kalp için faydalıdır.

Yüksek tansiyonu engelliyor.

Kansere karşı koruyucudur.

Kilo vermek için yardımcıdır. Obeziteden korur.

Diyabetten korur.

Beyin dostudur ve alzaymır gibi hastalıklardan korur.

Bağışıklığı güçlendirir.