Diyabet için uygun! Yüksek şekeri anında düşürüyor

Diyabet hastaları yüksek şekerle mücadele ederken şekeri düşüren, kan şekerini dengeleyen besinler merak ediliyor. Bazı meyvelerin kurusunu günde bir kaşık tüketmek kan şekeri seviyesini dengeliyor. İşte o meyvenin diyabete etkisi ve vücuda diğer faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ailesinde diyabet geçmişi olanlar kan şekerini kontrol altında tutmaya çalışıyor. Şeker seviyelerindeki ani yükselişleri önleyecek tatlı bir takviye olarak diyetinize bir kaşık dolusu kuru üzüm ekleyebilirsiniz. Kuru üzüm yemek, yemeklerden sonra kan şekeri seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olan kuru üzümün diyabet dışında da birçok faydası vardır.

SUDA BEKLETİN VE TÜKETİN

Bir avuç şeker almak için can atıyor musunuz? Bunun yerine bir avuç kuru üzüm alın ve vücudunuza büyük bir iyilik yapmış olacaksınız. Kuru üzüm harika bir antibakteriyel özellik kaynağıdır. Suda bekletilen kuru üzümün faydaları çok iyi bilinmektedir.

KALBE FAYDALIDIR

Kuru üzüm kalbinizi rahat ve daha iyi durumda tutacaktır. Kuru üzüm antioksidan görevi görür.

BAĞIRSAKLARI İYİLEŞTİRİR

Gecikmiş veya düzensiz bağırsak hareketleri kabızlığa yol açarak potansiyel olarak başka sağlık sorunlarının tetiklenmesine neden olabilir. Kuru üzümdeki prebiyotik içerik bağırsak mikrobiyotasını olumlu yönde etkileyebilir.

AĞIZ SAĞLIĞINI DESTEKLER

Yeni yürümeye başlayan çocuklar için kuru üzümün ağız sağlığıyla ilgili birçok faydası vardır. Diyetlerine kuru üzüm eklemek genel olarak diş etlerinin ve dişlerin gücünün korunmasına yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bir avuç kuru üzüm yemenin diş çürümelerini de önlemeye yardımcı olabileceğine dair kanıtlar sunuyor.

KAN BASINCINI KORUR

Diyetinize kuru üzüm eklemek, nefes alma ritminizi korumanıza ve kan basıncınızı düşürmenize yardımcı olabilir. Elbette kuru üzüm ilaç yerine değil takviye olarak kullanılmalıdır. Tutarlı bir kuru üzüm alımı, düşük kan şekeri seviyeleriyle ve kan basıncı gibi kardiyovasküler risk faktörlerinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir.

KİLO YÖNETİMİNİ DESTEKLER

Kuru üzüm kilo yönetimini destekler. Kuru üzüm, ölçülü olarak tüketildiğinde kişinin tok hissetmesine yardımcı olabilir ve açlık hissini giderebilir. Ayrıca kuru üzümün kilo almaya da pek çok faydası vardır. Sınırlı klinik çalışmalar, kuru üzüm tüketmenin tokluk hissini artırabileceğini ve iştahı azaltabileceğini göstermektedir.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Kuru üzüm bağışıklığı artırır. Kuru üzüm o kadar çok besin bileşeni içerir ki bunları kahvaltınıza, öğle yemeğinize ve akşam yemeğinize dahil etmek harikalar yaratabilir. Kuru üzüm yemek, daha düşük kardiyovasküler hastalık oranlarıyla bağlantılıdır ve kuru üzümlerin bağırsak bakterileri üzerinde olumlu etkisi olduğu bilinmektedir.

KABIZLIĞI ÖNLER

Kuru üzüm kalp ve akciğer sağlığına katkıda bulunur, kabızlığı önler ve vücudun detoksifikasyon sürecine yardımcı olur. Ek olarak kuru üzüm, kardiyovasküler hastalıklar, tip 2 diyabet, bağırsak sorunları ve diş çürümesi gibi çeşitli kronik durumların önlenmesine yardımcı olur. Kuru üzüm bir çeşit sihirli dışkı yumuşatıcı gibi davranarak kabızlığın önlenmesine yardımcı olabilir. Kuru üzüm, mikrobiyota bileşikleri üzerindeki etkilerinden dolayı sindirimi artırmaya yardımcı olur.

KEMİK SAĞLIĞINI GELİŞTİRİR

Menopoz ve hamilelik sonrasında da kadınlar kalsiyum depoları kötüye gider. Kemikler zamanla kırılgan hale gelir. Kuru üzüm magnezyum açısından faydalıdır.