Diyabeti körüklüyor! 1 kaşığı hastanelik etmeye yetiyor

Bazı sebzeler kan şekerini dengelerken bazıları da diyabeti tetikliyor. Çünkü bazı sebzelerde yüksek miktarda karbonhidrat ya da nişasta bulunuyor. Diyabeti körükleyen sebzelerin listesini çıkarttık.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Nişasta ve karbonhidrat zengini sebzeler diyabetin düşmanı olabiliyor. Kan şekerini dengede tutmak için onları daha yüksek proteinli ve daha yüksek yağlı gıdalarla değiştirmek gerekiyor. Diyabeti körükleyen ve diyabete faydalı sebzelerin listesini çıkarttık.

DİYABETİ KÖRÜKLEYEN SEBZELER

Diyabet kontrolü için sebzelerin porsiyonuna dikkat etmek gerekir. Tüketilen ürünlere göre kan şekeri kontrolü işlerinizi kolaylaştırabilir.

1. Tatlı patates

Nişastalı sebze olan patates karbonhidrat içeriğine sahiptir. Diyabet hastaları için patates yasak değildir ancak bir porsiyonu bile şekeri yükseltebilir. Ayrıca kızartma veya cips gibi işlenmiş patateslerden uzak durmaya çalışın, bu da bilinçsizce yemek yemeye ve diyette aşırı yağa yol açabilir.

2. Mısır

Yazın en çok tüketilen sebzelerden biri de mısırdır. Bardakta, konservede ya da normal mısırda 21 gramlık karbonhidrat miktarı ve yalnızca iki gram lif bulunur. Bu yüzden porsiyona dikkat etmekte fayda var.

3. Bezelye

Bezelyeye bir şans verin! Ancak küçük porsiyonlarda olduğundan emin olun.

Havuç

Havuçlar, doğal olarak şeker içerirler, bu nedenle porsiyon kontrolü önemlidir.

Kabak: Kabak, düşük kalorili ve düşük karbonhidratlı bir sebzedir, bu yüzden diyabet yönetimi için uygun bir seçenektir.

Şalgam

Şalgam, lif bakımından zengindir ve kan şekerini daha istikrarlı bir şekilde kontrol etmeye yardımcı olabilir.

Patlıcan

Patlıcan, düşük karbonhidrat içeriği ile diyabetli bireyler için iyi bir sebze seçeneğidir.

DİYABETE İYİ GELEN SEBZELER

Lahana, yeşillik, brokoli, brüksel lahanası, ıspanak ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler

Kuşkonmaz

Taze fasulye

Patlıcan

Biberler

Kereviz

Mantarlar

Nohut, mercimek ve fasulye gibi baklagiller

Domates

Soğanlar

Salatalık