Diyabet, kanser ve obezite ile savaşıyor: Dondurulmuş kabuklu limon mucizesi!

Limon, çağlar boyunca yemek hayatımızın bir parçası oldu. Bugüne kadar onları meyve suyu veya dilim şeklinde kullandık. Bugün sizlere limonun; kanser, obezite ve şeker hastalığıyla savaşan başka bir biçiminden bahsedeceğiz. İşte kabuğuyla dondurulmuş limon mucizesi!

aksam.com.tr/Mor Papatya

Limon kabuğunun, suyundan daha fazla besin içerdiği ve birçok hastalığa karşı savaşan bileşikler içerdiği kanıtlanmıştır. Maksimum faydayı elde etmenin en iyi yolu, onları dondurmak, rendelemek ve kullanmaktır. İşte, limonun kanserle, obeziteyle ve diyabetle savaşan en sağlıklı hali...

KABUĞUYLA DONDURULMUŞ LİMONUN FAYDASI NE?

1. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

2. Kolesterol seviyesini normalleştirir.

3. Kanser gelişimini önleyen temel bileşiklere sahiptir.

4. A, B6, C ve E vitamini içerir.

5. Demir, çinko, potasyum, lif ve protein açısından zengindir.

6. Hücreleri güçlendiren ve serbest radikallerle savaşan flavonoidler ve limonoidler içerirler.

7. Tümörlerle, diyabetle mücadelede, kan şekeri seviyelerini ve kan basıncını düzenlemede ve ayrıca kilo kaybını teşvik etmede olumlu sonuçlar göstermiştir.

KABUKLU LİMON NASIL DONDURULMALI?

Besinler kabukta bulunduğundan, akan suda düzgün bir şekilde yıkanmaları önemli. Ardından, onları karbonat veya elma sirkesi ile dezenfekte edin. Tekrar akan su altında yıkayın ve gece boyunca dondurucuya koyun. (İster doğrayarak isterseniz tüm olarak dondurabilirsiniz.)

DONDURULMUŞ LİMON NASIL KULLANILIR?

1. Dilim olarak dondurulmuş limonlarınızı buzlukta saklayabilirsiniz. Dilediğinizde içme suyunuza atarak tüketebilir, toksinlerinizden kurtulabilirsiniz.

2. Dondurulduktan sonra bir cam kavanoza rendeleyip ve kavanozu tekrar dondurucuda saklayabilirsiniz. Rendelenmiş kabuklu limonu ise; salata, çorba, kek, kurabiye meyve suyu ve hatta ev yapımı soslarda kullanabilirsiniz.

3. Dondurulmuş kabuklu limonlarınızı cildinizde tonik olarak kullanabilirsiniz. Güzellik uzmanları, limon kabuğunun sadece ölü deriyi yok etmekle kalmayıp aynı zamanda nemlendiren mükemmel bir eksfoliyatör olduğu konusunda her zaman hemfikirdir.

Vücut direncinizi yükseltin! Tam kıvamında ev usulü "İşkembe Çorbası"

Kolay, sağlıklı, ekonomik ve çok nefis: Portakallı tatlı

Bir şef gibi yemek tabaklamanın 10 basit yöntemi