1 kaşık yetiyor! Dişler bembeyaz oluyor! Babaanne yöntemi hiç bu kadar işe yaramamıştı

Dişler çeşitli nedenlerle sararır. Sonrasında dişleri beyazlatmak kolay olmaz. Beyaz dişler için öncelikle leke bırakan gıdalara veda etmek gerek. Diş lekelerini çıkarmak ve dişleri beyazlatmak için birçok doğal çözüm var. Babaannelerin tavsiyelerinden alınan bu öneriler ağız sağlığına uygun ve çoğu defa işe yarıyor. İşte dişleri beyazlatan doğal çözümler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Çay, kahve gibi içecekler dişlerde leke bırakabilir ve dişleri sarartabilir. Dişleri lekeleyen yiyecekler aynı zamanda diş minesini de aşındırarak sararmayı kötüleştirebilir. Bunun yanında tütün ürünleri, ilaçlar, asitli içecekler de dişlerin beyazlığını kötü etkiler.

Babaannelerin dişler için önerdiği bazı doğal çözümler işe yarıyor. Dişteki lekeleri çıkarmak için yağları kullanabilirsiniz. Dişlere yağ sürme yöntemi çok eski bir uygulama.

Yağ çekme olarak bilinen yağlı gargara, kiri, bakterileri ve kalıntıları gidermek için ağzın yağla durulanmasını içerir. Fırçalamanın veya diş ipi kullanmanın yerini tutmaz, ancak bazı araştırmalar ağzınızı belirli yağlarla çalkalamanın dişleri beyazlatmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

DİŞLERE YAĞ SÜRME YÖNTEMİ

Yağ çekmenin çürükleri azalttığını, dişleri beyazlattığını veya ağız sağlığını ve sağlığını iyileştirdiğini kanıtlayacak hiçbir bilimsel kanıt bulunmadığı belirtiliyor. Fırçaladıktan sonra ağzınızı yaklaşık 20 dakika boyunca yağla çalkalayın ve ardından tükürün.

DİŞLERE UYGUN YAĞLAR

Hindistancevizi yağı

Ayçiçek yağı

Susam yağı

DİŞLERİNİZİ KARBONAT KULLANARAK FIRÇALAYIN

Kabartma tozu diş yüzeyindeki lekeleri parlatabilir. Bazıları kabartma tozunun çok aşındırıcı olduğundan ve diş minesini aşındırabileceğinden endişe ediyor, ancak 2017'de yapılan bir araştırma bunun diş lekelerini çıkarmak için güvenli bir yöntem olduğunu buldu.

Kabartma tozu ayrıca bakterilerle savaşmaya da yardımcı olabilir bu da plakları azaltabileceğini ve diş çürümelerini önleyebileceğini düşündürmektedir.