Dışı çıtır içi puf susamlı pişi tarifi! Kahvaltıya 10 dakikada hazır

Susamlı çıtır pişi çok lezzetli. 10 dakikada sofrada yerini aşan pişi nasıl yapılır? Peki bu pişi kaç dakika mayalanmalı?

Pişi tarifi içerisine süt de giriyor. Süt kıvamı yumuşatıyor. Peki susamlı pişi nasıl yapılır?

Susamlı pişi tarif

2 su bardağı süt

1 yumurta

1 yemek kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım paket yaş maya

Aşağı yukarı 5 bardak un

Yapılışı

Ilık süt şeker ve mayayı karıştırma kabımıza alıp karıştıralım.

10 dakika aktifleştirelim.

Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.

20 dk mayalandıralım.

Mayalanan hamurumuzu merdane ile açıp küçük bir kalıp ile keselim.

İki tarafını süte batırıp susama bulayalım kızgın yapda kızartalım.

Deneyecek olanlara kolay gelsin.

Afiyet olsun.