Diş temizliğinden saç bakımına kabartma tozunun 7 farklı kullanım alanı!

Kabartma tozu gerek çamaşırlarda gerek ağız sağlığında temizlemek için kullanılıyor. Kabartma tozunun birbirinden farklı kullanım alanları var. Peki Kabartma tozu ne işe yarar? İşte detaylar...

Kabartma tozu maddesi hayatın birçok alanında kullanılıyor. Birçok kişi kabartma tozunu sadece pasta ve börekleri kabartmak için kullanıyor. Peki kabartma tozunun birbirinden farklı kullanıldığı yerler neler?

Çıkmayan lekelerin üzerine kabartma tozu dökmek lekenin kalıcılığını azaltır. Koyu lekelerin açılmasını sağlar.

KİRLİ ÇAMAŞIRLARI TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ

Suda eritilmiş kabartma tozunu direkt çamaşırlarınızın üzerinde ya da çamaşır makinanıza katarak kullanabilirsiniz. Kabartma tozu çamaşırlarınızı yumuşatıyor ve kokulardan arındırıyor.

Aynı zamanda yaka ve kolluk lekelerini çıkarıyor. Durulama aşamasında makineye eklediğinizde deterjan ve beyazlatıcınızın performansını yükseltiyor. Meyve ve şarap lekeleri içinde üstün performans sergiliyor.

MUTFAK KOKULARINI ARINDIRABİLİRSİNİZ

Kabartma tozu çok etkili ve doğal bir temizleyici olduğu için sünger veya nemli bir beze uygulayarak mutfağınızda bulunan çoğu şeyi temizleyebilirsiniz.

Mikrodalga ve fırın içini temizleyerek ocakta bulunan yağ lekelerinden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Çay ve kahve lekelerini çıkarabilir, buzdolabı ve buzluğun içini temizleyebilirsiniz.

Mutfağı inatçı yemek kokularından kurtarmak için de kabartma tozu etkileyici bir temizlik malzemesi olabilir.

EŞYALARINIZI TEMİZLEYEBİLİR PAS LEKELERİNİ GİDEREBİLİRSİNİZ

Çok amaçlı bir temizleyici arıyorsanız karbonat tozunu suya karıştırmanız yeterli olacaktır. Tuvalet ve yerleri dezenfekte etmek ve duş perdesindeki küfleri gidermek için kullanabilirsiniz.

Kabartma tozu, tıkanmış boruları açarak kısa sürede tıkanıklığı giderebilirsiniz.

Spor ayakkabılarınızı beyazlatmaya da yarayan kabartma tozunu, metal aletlerin pasını gidermek için de kullanabilirsiniz.

HER TÜRLÜ KOKUYU ORTADAN KALDIRABİLİRSİNİZ

Nemli bir beze uygulayarak ya da su dolu bir bardağın içinde eritip bir köşeye koyarak koku giderici olarak kullanabilirsiniz. Ayakkabı kokusunu giderebilir, ellerinizi kokulardan arındırabilirsiniz.

Mikrodalga ve buzdolabı kokularını gidermek için sıkça başvurulan kabarma tozu, çöp kutunuzun kokusunu ortadan kaldırmak için de birebirdir.

YEMEK PİŞİREBİLİRSİNİZ

Genelde her mutfakta bulunur ancak yalnızca hamur işlerinde kullanmanıza gerek yok. Kabartma tozu, tavuk ve kırmızı eti yumuşatır.

Patates püresini kabartır. Portakal suyunun asit seviyesini düzenler. Karnabaharın beyaz rengini koruyup kokusunu giderir.

Yemeklerde istenmeyen sirke tadı ve kokusunu giderir. Sütün kesilmesini önler.

BAZI HASTALIKLAR İÇİN İLAÇ ETKİSİ YARATTIĞINI GÖREBİLİRSİNİZ

Suda eritip sıcak kompres veya gargara yaparak kullanabilirsiniz. Hazımsızlık ve şişkinliğe yardımcı olarak su çiçeğinin yarattığı kaşıntıyı azaltır.

Bademcik iltihabının acısını dindirir ve iyileşme sürecini hızlandırır. Geniz tıkanıklığını giderir. Eklem ağrılarını dindirir. Yanmış dilin acısını yatıştırır ve ağız yaralarını iyileştirir.

DİŞ VE AĞIZ BAKIMI YAPABİLİRSİNİZ

Ağız bakımı için diş fırçanıza uygulayarak ya da gargara yaparak kullanabilirsiniz.

Kabartma tozu diş lekelerini çıkarır, tartar ve plak oluşumunu önler. Ağız kokusunu giderir. Diş eti iltihabını ortadan kaldırarak uçuk ve ağız kenarında oluşan yaraları iyileştirir.

CİLT VE SAÇ BAKIMI YAPABİLİRSİNİZ

Kimyasal ürünler cildinize ve saçlarınıza zarar verebilir. Ancak kabartma tozu, tıraş sonrası cilt tahrişini yatıştırır. Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu önler. Derinizi toksin ve ölü deriden arındırır.

Saçınızı şampuan kullanmadan temizler. Saç kepeğini önler. Koltuk altlarında koyulaşmayı beyazlatır. Dirsek ve dizlerinizi nemlendirip yumuşatır.

DİĞER KULLANIM ALANLARI

Kabartma tozunun daha birçok yararı var. Acil durum anında yangın söndürücü olarak. Mantar önleyici ve böcek öldürücü olarak. Karıncalardan kurtulmak için pudra şekerle karıştırıp sprey olarak kullanabilirsiniz.