Diş rengini açmanın basit yöntemleri! Meğer beyazlatmak bu kadar kolaymış

Diş renginden memnun olmayan pek çok insan, renk açma yöntemlerini araştırabiliyor. Çünkü dişlerin sararması, matlaşması veya lekelenmesi bir estetik problemi olarak da görülebiliyor. Bu noktada, diş rengini açmak için bazı basit yöntemler de tercih edilebiliyor. İşte detaylar…

Diş rengi birçok farklı sebebe bağlı olarak farklılıklar gösterebiliyor. Nitekim bu sebeplerden bazıları; beslenme alışkanlıkları, genetik faktörler ve diş bakım rutinleri olarak da gösterilebiliyor. Bunun yanı sıra diş beyazlatma konusunda pek çok farklı yöntem de bulunabiliyor. Ayrıca tercih edilebilecek bazı yöntemler, meğer beyazlatmak bu kadar kolaymış bile dedirtebiliyor.

DİŞ RENGİNİ AÇMANIN BASİT YÖNTEMLERİ

Diş rengini açmak için tercih edilebilecek bazı basit yöntemler, bir ölçüde meğer beyazlatmak bu kadar kolaymış bile dedirtebiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerden bazıları aşağıda yer alıyor.

Beslenme Şekli: Beslenme şekli, diş sağlını etkileyebilir. Nitekim bazı yiyecekler ve içecekler, diş sağlığına olumsuz yönde etki edebilir. Bu sebeple, diş sağlığına olumsuz etki edebilecek besinlerden uzak durulması önerilebiliyor.

Ağız Hijyeni: Diş rengini açma ve sararmasını engelleme konusunda, ağız hijyeni fazlaca önemli görülebiliyor. Çünkü dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanması, diş rengini açmaya yardımcı olabilir.

AĞIZ HİJYENİ NASIL SAĞLANIR?

Diş rengini açma konusunda faydalı olabilen yöntemlerden biri, ağız hijyenin sağlanması oluyor. Nitekim ağız hijyeninin sağlanması, meğer bir ölçüde beyazlatmak bu kadar kolaymış bile dedirtebilir. Çünkü temiz bir ağızda, dişler daha beyaz kalabilir. Ayrıca ağız hijyeninin sağlanabilmesi için tercih edilebilecek yöntemlerden bazıları şu şekilde önerilebiliyor;

Günde en az 2 kere dişlerin fırçalanması.

Fırçalama esnasında, diş etlerinin etrafının ve arka kısımlarının temizlenmesi.