Diş macunundan 10 kat etkili! O meyvenin kabuğu diş çürüğüne son veriyor

Kış meyvelerinin gözdesi olan narın her bir parçası vücutta olağanüstü etkilere sahip. Narın tanesinden kabuğuna kadar her bir zerresi vücuda fayda sağlıyor. Peki, nar kabuğu ne işe yarıyor? Ayıklandığından rengiyle tabakları kırmızıya boyayan bu meyvenin diş çürüklerini engellediğini biliyor muydunuz? İşte nar kabuğuyla gelen şifanın detayları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Diş çürüklerine nar kabuğunun şifa olduğunu biliyor muydunuz? Kış meyvelerinin en güzeli olan narı yemesi zahmetli. Fakat çekirdeği, kabuğu, suyu ve kendisi vücutta her organa katkı sağlıyor. İşte nar kabuğunun bilinmeyen faydaları...

NAR KABUĞU NEYE İYİ GELİR?

Beyin fonksiyonunu iyileştirir

Nar kabuğu beyne faydalıdır, alzaymır gibi hastalıkların sürecinde iyileştiricidir. Nar kabukları yüksek antioksidan içerdiğinden hastalığa yakalananların yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

Diş hastalıklarını iyileştirir

Nar kabukları diş tozları ve diş macunlarında da faydalıdır. Bu kabukların, diş eti iltihabı, diş plağı, çürükler ve ağız ülserleri gibi bir dizi diş problemiyle baş etmeye yardımcı olabilecek anti-bakteriyel ve antikanser etkilere sahip olduğu bilinmektedir.

Akne, sivilce ve döküntülerle savaşır

Nar kabuğu anti-bakteriyel, antiviral ve antiinflamatuar özellikler içeriyor. Bu yüzden sivilce, sivilce ve döküntü gibi cilt problemlerinin tedavisinde etkili bir şekilde kullanılabilir. Nar kabukları, bakterileri ve diğer enfeksiyonları uzak tutmaya yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir.

Kemik sağlığını artırır

Nar kabuklarının kemikler üzerinde etkisi vardır. Araştırmalar, nar kabuğundan yapılan karışımların tüketilmesinin kemik sağlığını iyileştirmede ve menopoz döneminden sonra osteoporozun başlamasını önlemede etkili olduğunu göstermiştir.

Diyabet kontrolü

Nar kabukları diyabeti dengeler. Bazı araştırmalara göre Tip 2 diyabetli kişiler nar suyu içmeye başladıklarında insülin direncinde önemli bir iyileşme gösterdi.

Kanser riskini azaltır

Antioksidan içeriği yüksek olan nar serbest radikallerle savaşır. Ayrıca nar, prostat, meme, akciğer ve kolon kanserlerini etkili bir şekilde önleme potansiyeli göstermektedir. Bazı çalışmalar nar yemenin akciğerlerde, deride, kolonda ve prostatta tümörlerin büyümesini engelleyebileceğini buldu.