Diş macunu tüpündeki renklerin anlamı var mı?

Diş macunu aldığınızda alt kısmında küçük renkli çubuklar olur. Bu renkler genellikle yeşil, mavi, kırmızı ve siyahtır. Her renk başka bir anlam ifade ettiği gibi diş macununun içeriğini de ortaya koyuyor. Bazıları özellikle siyah renk varsa almayın diyor bazıları da bunun tamamen yanlış olduğunu belirtiyor. Peki, ama renkler neden var? İşte diş macunundaki renklerin anlamları...

Temiz bir ağız bakımı için hepimiz diş macununu kullanıyoruz. Peki, diş macunu alırken tüpün altındaki renk çubuklarına dikkat ediyor musunuz? Diş macununun altındaki renkler genelde mavi, kırmızı ve siyah olur. Peki, hangi renk ne anlama gelir?

YEŞİL: Diş macununda yeşil, bileşenlerin tamamen doğal olduğu anlamına gelir.

MAVİ: Mavi, ilaç eklenmiş doğal anlamına gelir.

KIRMIZI: Kırmızı, doğal içerikler ve kimyasallar anlamına gelir.

SİYAH: Siyah, saf kimyasallar anlamına gelir.

Bazıları da bu renklerin tamamen diş macunu baskısı için olduğunu söylüyor. Diş macunu tüplerinin altındaki renkli dikdörtgenler, üretim süreci sırasında yapılan işaretlerdir. İşaretler daha sonra ışık huzmesi sensörleri tarafından okunuyor ve bu sensörler ambalajın nerede kesilmesi, katlanması veya kapatılması gerektiğini makinelere bildiriyor.

Diş macunu tüplerinin üzerindeki renkli çubuklarla ilgili komplo teorisi sadece bir efsanedir. Endişeleriniz varsa favori diş macunu markanızın içeriğini kontrol etmenin güvenilir yolları vardır.

Küçük bir araştırma size çoğu diş macununun florür, gliserol, sorbitol ve kalsiyum karbonatın bir kombinasyonunu içerdiğini söyleyecektir. Bu bileşenlerin her biri dişlerinizi beyaz, çürüksüz ve diş etlerinizi sağlıklı tutmanın ayrılmaz bir parçasıdır.